Nastavljeno je suđenje u predmetu protiv dr. Ferhate Šećerbegović, optužene za smrt trogodišnje Nejle Bajrić

93

Danas, 17.06.2016. godine, pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH nastavljen je glavni pretres u predmetu protiv optužene F.Š., ljekara specijaliste pedijatrije na pedijatrijskom odjeljenju bolnice „Zdravstvenog centra Brčko“ kojoj je stavljeno na teret da je kao doktor medicine obavljajući svoju djelatnost primjenila očito neprikladan način liječenja pa je time prouzrokovala kod maloljetne N.B. da joj se zdravlje teško naruši i postojeća bolest znatno pogorša čime je počinila krivično djelo -teška krivična djela protiv zdravlja ljudi- iz člana 234 stav 1. u vezi sa krivičnim djelom – nesavjesno liječenje- iz člana 225. stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Na današnjem pretresu nastavljeno je izvođenje dokaza saslušanjem svjedoka optužbe, među kojima su saslušani ljekar specijalista pedijatrije N.D. i medicinska sestra Ž.S., koja je bila u pratnji preminule maloljetne N.B. prilikom transporta u UKC Tuzla.

Za nastavak glavnog pretresa, koji je zakazan za dan 30. jun 2016. godine u 10:30 sati, određeno je saslušanje još 3 svjedoka optužbe.

Prethodni postDodatak koji vaš pametni telefon pretvara u Game Boy
Sledeći postGrčica – Sin na smrt pretukao oca

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime