Ne padajte na “Facebook dislike” prevaru

67

Svega nekoliko dana nakon što je objavljeno kako Facebook uskoro planira predstaviti Dislike dugme, na ovoj socijalnoj mreži je osvanulo i nekoliko prevarantskih kampanja koje korisnicima navodno nude rani pristup dotičnoj opciji.

Kako prenosi sajt HackRead, prevaranti su na Facebooku pokrenuli kampanju putem koje korisnicima nude rani pristup Dislike dugmetu – ako kliknu na sumnjive linkove.

Naslov prevarantskih postova glasi “Get newly introduced facebook dislike button on your profile”, a kako bi dodatno potaknuli ljude da kliknu na opasne linkove, prevaranti su u spomenute postove dodali i poruke kako je pristup Dislike dugmetu za sada dostupan samo korisnicima sa pozivnicom, te kako je za dobijanje Dislike dugmeta putem njihove poruke dovoljno obaviti “dva jednostavna koraka”.

Opasnosti ovakvih kampanja uključuju različite formulare sa kojima prevaranti pokušavaju prikupiti tuđe lične podatke i login podatke za Facebook, ali i potencijalnu instalaciju malwarea na korisničke računare.

Prethodni postGmail dobija novu Block opciju
Sledeći postGrad u kome je plata 1.200 evra, kirija 15, internet besplatan, a kriminala nema

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime