Ne znate šta ćete s novcem? Kupite bunker za “sudnji dan” od milijardu dolara

106

Ovaj kompleks ima sve što poželite: bazene, pozorište, teretane, restorane, stanove, pa čak i sopstveni helikopterski servis. Istovremeno, riječ je o kompleksu koji može da izdrži gotovo sve: nuklarnu eksploziju, hemijski napad, zemljotrese, tsunamije, dakle, bilo koju katastrofu.

Riječ je o bunkeru od pet zvjezdica, nazvanom “Vivos Europa One”, a nalazi se u njemačkom selu Rotenstajn. Ovaj kompleks gradi kalifornijska kompanija “Vivos”, a njen direktor Rober Vicinio, kaže da je riječ o “neviđeno luksuznom mjestu”.

Sam kompleks pruža sve mogućnosti, pa se tako ni milijarderi ne bi požalili da borave u njima. Luksuz se može porediti sa ekskluzivnim smještajem.

Iako cijena pojedinačnog stana još nije otkrivena, sama činjenica da cijeli kompleks košta nevjerovatnih milijardu dolara znači da će ovdje biti mjesta samo za superbogate.

Svaka porodica će dobiti stan od 232 kvadratna metra, koji se može urediti po njihovoj želji. Postoji mogućnost dodavanja bazena uz stan. Svi korisnici kompleksa imaće pristup bolnici, restoranima i pekarama koje su predviđene.

O tome koliko je ogroman ovaj bunker svjedoči i podatak da ima svoju mrežu puteva, ali i prostor za molitvu, TV stanicu i zatvor!

Porodice će plaćati osnovnu sumu za iznajmljivanje svog stana, kao i dodatne troškove koje će plaćati svi stanovnici kompleksa, a koji će se trošiti na održavanje infrastrukture.

Ipak, ovo je kompleks namijenjen samo za slučajeve katastrofa, jer je otporan na nukelarne napade, ali i bilo koju drugu vrstu prirodne katastrofe.

Pored dijela ispod zemlje, kompleks ima i jedan dio koji se nalazi na površini zemlje. Bunker ima sopstveni vodovodni sistem, trafo-stanicu, sopstvenu ventilaciju, filtraciju vazduha, kao i komunikacioni sistem.

Vicinio, govoreći za medije, kaže da je riječ o neviđenom projektu;

“Zaista smo ponosni na ovaj, rekao bih, epski projekat, koji je neophodan u ova teška i opasna vremena”, rekao je on tokom predstavljanja projekta.

Bunker će imati i prostorije gdje će se, u slučaju katastrofe, moći sačuvati i neki primjerci životinjskih vrsta, a posjedovaće i trezor sa uzorcima DNK.

Plan je da, u slučaju katastrofe, porodice dolete do najbližeg aerodroma prije zatvaranja bunkera. One će tada biti transportovane u “Vivos Europa One”.

Inače, riječ je o bunkeru koji su izgradili još Sovjeti u vrijeme hladnog rata, a tu su namjeravali držati vojnu opremu.
Pored luksuznih stanova, biće i stanovi koji su okarakterisani kao “ekonomska klasa”, što znači da će biti jeftiniji od luksuznih.

(NN)

Prethodni postPrelijepo bugojansko selo koje je zaboravljeno od svih
Sledeći postSa jednim rezervoarom goriva, uspjeli preći 14 država

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime