Neizvjestan završetak izgradnje stadiona u Brčkom

71

Neizvjestan je završetak izgradnje gradskog stadiona u Brčkom kapaciteta 16.000 gledalaca, u koji je do sada uloženo 4,3 miliona KM, rekla je šef Odjeljenja javnih poslova u Vladi distrikta Svjetlana Čivčić.

Ona je precizirala da u budžetu za 2016. godinu za te namjene nije predviđena nijedna konvertibilna marka. Čivčićeva ističe da su radovi na izgradnji stadiona u prvoj fazi, odnosno radi se zapadna tribina kapaciteta 6.000 mjesta.

“Za izvršene radove utrošeno je oko 4,3 miliona maraka uz još obezbijeđenih skoro dva miliona KM. Pored raspoloživih dva miliona za uređenje kompletnog prizemlja, potrebno je obezbijediti dodatnih pet miliona KM, što sada nije moguće”, rekla je Čivčićeva.

Ona nije mogla precizirati kada će biti obezbijeđeno potrebnih 11,5 miliona maraka za završetak izgradnje kompletnog gradskog stadiona. Projekat izgradnje gradskog stadiona u Brčkom, čija je predračunska vrijednost bila oko 19 miliona KM, započet je 2004. godine. Iako je od 2004. u prvu fazu izgradnje uloženo više od četiri miliona maraka Fudbalski savez Republike Srpske je prošle godine zabranio ligaške utakmice na stadionu u Brčkom zbog nepostojanja minimalnih uslova za održavanje utakmica. Ovi uslovi bi, kaže Čivčićeva, napokon trebali biti obezbijeđeni na proljeće.

Prethodni postKik boks klub Grčica iz Subotice u Brčko donosi 9 medalja
Sledeći postIzložba o javnim nabavkama koju morate pogledati

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime