Nermin Rejzović novi direktor Komunalnog

207

Novi direktior JP Komunalno Brčko, u statusu vršioca dužnosti je Nermin Rejzović, dok je vršilac dužnosti direktora Fonda zdravstva, dosadšnja direktorica Aleksandra Tučić. Prijedlog SBIH da direktor Komunalnog bude Majazudin Vehabović, iz proceduralnih razloga nije razmatran. Ovo su ključne odluke današnje vanredne sjednive Skupštine Distrikta.

Sve ovo predstavlja najgrublje kršenje Statuta Distrikta jer se ovakve odluke nemogu donositi bez najmanje tri predstavnika iz reda jednog od konstitutivnih naroda. Danas sjednici nisu prisustvovala tri predstavnika Hrvata. Ovakva praksa urušava temelje Distrikta i potencijalno ugrožava sve nas» rekao je SDP-ov. Esad Atić.

Parlamentarna većina smatra da za otvorene opstrukcije, koje, kako kažu, provodi HSS, ovo je bila jedina poslovniča mogućnost.

«Moramo reagovati u skladu sa prioritetima uvažavajući značaj riješavanje pitanja koja se nalaze na dnevnom redu, a sve u interesu građana. Smatram da smo poslovnički i ljudski postupili sasvim ispreavno, a oni koji eventualno ne misle tako, mogu uputiti Apelaciju sudu» rekao je dopredsjednik brčanske Skupštine Adem Ribić.

(Radio Brcko)

Prethodni postFatmir Sulejmani kod gradonačelnika i njegovog zamjenika
Sledeći postPokušao ubiti bivšu suprugu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime