Nina Alibalić pobjednik turnira u Brčkom

306

Pobjednik teniskog fjučersa za žene u Brčkom u singlu je Nina Alibalić iz Hrvatske. Ona je danas u finalnom meču, odigranom na terenu Teniskog kluba Prohema, savladala teniserku iz Slovenije Ninu Potočnik.

Programom turnira bilo je predviđeno da se finalni meč odigra sutra, ali su organizatori, zbog najave pogoršanja vremenskih prilika, u dogovoru sa finalistkinjama odlučili da borba za pobjednički pehar bude održana danas.

“Veoma sam zadovoljna svojom igrom i bodovima osvojenim na ovom izvanredno organizovanom turniru. Nije bilo lako doći do pobjede”, rekla je novinarima Alibalićeva.

Pobjednički pehar na 9. međunarodnom teniskom turniru u Brčkom u dublu pripao je mađarsko-slovačkom paru Agnes Bukta – Vivien Juhasova, koji je juče u finalnom meču savladao takmičarke iz BiH i Austrije Anitu Husarić i Janinu Toljan.

Pehare i diplome najuspješnijim učesnicama ovogodišnjeg turnira, koji je Svjetska teniska asocijacija uvrstila u fjučers seriju takmičenja, u ime pokrovitelja ove sportske manifestacije – Vlade distrikta uručio je savjetnik u kabinetu gradonačenika Brčkog Sead Šadić.

(SRNA)

Prethodni postČUDOTVORNI ELIKSIR ZDRAVLJA: Topi salo, čisti krv, snižava holesterol
Sledeći postOK „Gradina“ pobjednik Dvanaestog međunarodnog memorijalnog odbojkaškog turnira

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime