Nova grupa JKP pripravnika počela sa radom

61

Ovog proljeća 20 mladih ljudi dobilo je šansu da prvo radno iskustvo steknu u Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“. Tradicija duga osam godina nastavlja se jednogodišnjim angažmanom 12 pripravnika sa visokom stručnom spremom i 8 sa srednjom stručnom spremom.

Sa pripravnicima sa VSS danas je, u okviru programa orijentacije za novozaposlene, razgovarao i direktor JP „Komunalno Brčko“ Admir Nuković, koji je rekao da su „raspoređeni u službama u kojima mogu dati najbolje rezultate i u kojima će i oni, kao pojedinci, te organizacija u cjelini, ostvariti odgovarajuće interese. Od 2008. godine u JKP je 171 pripravnik stekao radno iskustvo i za svakoga od njih smo imali adekvatan odgovor, kada je riječ o njihovim zanimanjima i pozicijama na kojima će se najbolje pokazati, te je tako i ovaj put“, rekao je direktor Nuković.

Pripravnici su u skladu sa svojim obrazovanjem, interesovanjima i mogućnostima preduzeća, raspoređeni u više službi, od odnosa s kupcima, Službe za transport ili razvoj, do finansija i kontrolinga, IT sektora i Fabrike vode.

„Među mladim ljudima koji su od danas na svojim radnim mjestima imamo različitih i specifičnih zanimanja od pejzažne arhitekture, do onih koji se tiču djelatnosti koje obavlja naše preduzeće poput zaštite voda i okoline ili geografsko informacionog sistema, do studenata FON-a, ekonomista, arhivara. Do sada smo uvijek imali pozitivna iskustva sa pripravnicima, a mnogi od njih su baš u JP „Komunalno Brčko“ pronašli i zaposlenje“, istakao je direktor Nuković.

Svakom pripravniku dodjeljen je mentor, koji izrađuje plan i program osposobljavanja pripravnika, te ga obučava, prati i usmjerava u radu. Za pripravnike je ovo prava prilika da steknu nova znanja, rade u timu, profesionalno, transparentno, te da usavršavaju stečene vještine i unapređuju praktično obrazovanje.

Od osnivanja JP „Komunalno Brčko“ i početka rada 1.1.2008. godine, priliku za obavljanje pripravničkog staža dobila je 171 mlada osoba. Prethodna grupa pripravnika je završila pripravnički staž 2. februara 2016. godine, a danas, dva mjeseca poslije, nakon što je provedena procedura javnog konkursa, sa radom počinje nova grupa.

Prethodni postSaradnja Brčko distrikta BiH s Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu
Sledeći postPuštena u naplatu osma obveznica stare devizne štednje

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime