Nova turistička signalizacija za 33 objekta na teritoriji Distrikta

268

Prije nekoliko dana pored gradskih ulica, ali i u okolnim selima, počelo je postavljanje nove turističke signalizacije, a Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je okončalo taj “projekat prve faze postavljanja turističke signalizacije”.

“U skladu sa raspoloživim sredstvima u kapitalnom budžetu, Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu raspisalo je tender na osnovu kojeg je potpisan ugovor s najpovoljnijim ponuđačem, koji je u cijelosti kvalitetno i u predviđenom roku postavio 80 znakova za 33 objekta, čime je okončana realizacija projekta. Prilikom postavljanja znakova poštovan je Pravilnik o turističkoj signalizaciji na putevima u BiH, kao i specifičnosti poštovanja pisma i jezika u Brčko distriktu BiH”, saopšteno je iz Vlade Distrikta.

Projekat je rađen uz finansijsku podršku Evropske unije i Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Njemačke, koja je finansirala Studiju za postavljanje znakova turističke signalizacije za 33 objekta. U Studiji su precizirane prostorne lokacije i opis svakog znaka za objekat, kao i grafičko rješenje, odnosno piktogram.

Na listi objekata koji su obuhvaćeni ovim projektom nalaze se objekti koji su pod zaštitom države, smještajni i ugostiteljski kapaciteti, vjerski objekti, izletišta, spomenici, objekti kulture i sporta, ali i tržni centri i drugi važni lokaliteti.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postU utorak 19. aprila samostalna izložba Zorane Bajić
Sledeći postU maju 10. izložba pasa mješanaca – prijave od danas