Novogodišnji prijem

172

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i predsjednik Skupštine Esed Kadrić sinoć su u hotelu Jelena priredili tradicionalni novogodišnji prijem povodom okončanja još jedne poslovne godine. Prijem je upriličen za predstavnike političkog, privrednog, kulturnog, vjerskog i sportskog života u Brčko distriktu BiH.

„Ovo je nastavak jedne lijepe tradicije da se okupljamo na prelasku iz stare u novu godinu. To je i prilika da sumiramo rezultate godine na izmaku. Mislim da smo u cjelini ipak imali uspješnu godinu jer su ustanovljeni neki pozitivni trendovi što se tiče smanjenja broja nezaposlenih, odnosno rast broja zaposlenih na području Brčkog, i uglavnom sve one zakonske obaveze koje smo imali u ovoj godini ispunili smo nakon ovog posljednjeg rebalansa što znači da ni privrednici, a ni poljoprivrednici neće ostati bez podsticaja. Krenuli smo u sistematsko rješavanje problema nagomilanih u zdravstvu. Jedan od najkrupnijih kapitalnih projekata u Brčkom, a to je zaobilaznica, krenula je svojom uobičajenom dinamikom tako da sam siguran da ćemo u prvoj polovini 2018. godine, kako je i predviđeno, okončati ovaj kapitalni projekat. U 2017. godinu ulazimo s ambicijama i željom da konačno krenemo da radimo i preduzimamo konkretne aktivnosti na oživljavanju onog realnog privrednog sektora jer bez njega nema razvoja. Bez šire društvene podrške ovoj vladi ne možemo računati na ozbiljnije uspjehe. Dakle, potrebna nam je podrška svih, ne samo deklarativna već zajednički da radimo i kreiramo bolju budućnost u Brčkom“, kazao je u izjavi gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

U svom obraćanju predsjednik Skupštine Esed Kadrić rekao je da je vrijeme već sada da se krene intenzivnije raditi na ostvarenju svih ciljeva koje smo pred sebe postavili, da dominantno razvijamo privredu Distrikta i da se borimo za svako radno mjesto.

„Nakon Nove godine vjerujem da ćemo stvoriti i otvoriti sve mogućnosti, promijeniti zakonodavstvo koje će stvoriti uslove da se u Brčko više investira“, zaključio je predsjednik Skupštine Kadrić.

Predstavnici vlasti poželjeli su svako dobro i zdravlje svim građanima Distrikta i njihovim porodicama u novoj godini.

Prethodni postStotinu godina od ubistva jednog od najmisterioznijih ljudi dvadesetog veka
Sledeći postObećala starcu seks, pa ga pretukla i opljačkala

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime