Novoimenovani predsjednik Odjela za komunalne poslove položio svečanu prisegu

62

68. redovno zasjedanje Skupštine Brčko distrikta BiH započelo je polaganjem svečane prisege Emira Krako (SBB) na mjesto novoimenovanoga predsjednika Vladinoga Odjela za komunalne poslove, čime je postao i član Vlade Brčko distrikta BiH.

Krako je na poziciju predsjednika Odjela imenovan odlukom gradonačelnika Brčko distrikta BiH, a današnjim polaganjem prisege i službeno je stupio na ovu funkciju.

Skupština Brčko distrikta danas je u prvom čitanju podržala set nacrta zakona iz oblasti financija – o fiskalnim sistemima, o računovodstvu i reviziji, o deviznom poslovanju i o izmjenama i dopunama Zakona o platnim transakcijama.

Donesena je i odluka da se o svim ovim nacrtima zakona, prije nego što se nađu u proceduri drugog čitanja, održe dvije javne rasprave kako bi Brčko distrikt dobio što kvalitetnija zakonska akta u oblasti financija.

Odlučeno je da javne rasprave budu održane, uz stručnu potporu Direkcije za financije i članova izvršne vlasti Brčko distrikta, 2. i 15. ožujka u Domu kulture u Brčkom.

Prethodni postUgrožen opstanak farmi u Krepšiću 2
Sledeći postBogojavljenski turnir u malom fudbalu iduće subote

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime