O čemu većina nas laže na društvenim mrežama?

56

Fotografije na društvenim mrežama prikazuju život svakog korisnika, mada on često u realnosti nije ni blizu onog kakvim ga neke osobe prikazuju na svom profilu. Fotografijama se može manipulisati, zahvaljujući filterima i dobrim kamerama, do granice neprepoznavanja jedne iste osobe na slikama i u prirodi. Uglavnom svi teže da se predstave boljim nego što jesu pa tako najčešće ne predstavljaju realno sledeće stvari.:

Izgled

Možda je reč i o najsitnijim promenama, ali većinu profila krase nešto belji osmesi, besprekorna koža, sjajne oči, a možda i koji kilogram manje. Ne, to nije ništa čudno ni strašno, posebno zato što to radi većina ljudi, ali činjenica je da svojim savršenim fotografijama “lažete“ svakg ko vas odluči da vas potraži na jednoj od društvenih mreža jer to nije realna slika vas.

Veze

Na Instagramu ili Fejsbuku ljubav cveta u najlepšem svetlu, a svaki dan izgleda kao bajka. Naravno da ničija veza nije savršena, ali dosta njih svoju ljubav više pokazuje na mrežama i to drugim ljudima, nego što pruža svom partneru u stvarnom životu.

Izlasci

Vaši Fejbuk i Instagram prijatelji imaju toliko uzbudljivu svakodnevicu da deluje kao da žive život holivudske zvezde. Niz fotografija sa žurki, događaja, koncerata, putovanja, iz ekskluzivnih restorana redovno postavljaju na profil, ali to ne znači da se stvarno ludo provode svakom trenutku. Ima i onih koji često iz svog kreveta postave sliku “sinoćnjeg provoda”, na kom su bili pre 3 nedelje, ali imaju više fotki koje čuvaju za te dane kada žive malo realnijim životom. Međutim njihov alter-ego na profilu ima potrebu da se nastavi sa fotografijama i ostavljanjem utiska turbulentnog života urbane gradske face.

Teretana

Slike u ogledalu s podignutom majicom ili flašicom vode (za one malo nadobudnije, nekim najnovijim proteinskim napitkom) u teretani, na društvenim mrežama postale su pravi hit. Cilj ove fotografije baš i nije motivisati ljude na zdrav život, iako se to tako može činiti. Još ako se na fotku stavi neka dobra motivišuća rečenica, niko neće primetiti da se time samo suptilno svetu zapravo pokazuje zavidna strana ličnosti. Ipak, ostaje nada da u pauzama između svojih selfija u teretani, oni zaista i odrade i neki minut treninga.

(srbijadanas.com)

Prethodni postBMW pustio u opticaj električni teretni kamion
Sledeći postČemu nas je naučio “Mali princ”

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime