Obećala starcu seks, pa ga pretukla i opljačkala

259

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv 26-godišnje Zlate Dolić iz Velike Kladuše, kojom se tereti da je početkom oktobra u Brčkom Zlata namamila 76-godišnjeg starca u devastiranu zgradu obećavši mu seksualne usluge, te ga tu sa još jednom osobom opljačkala.

U optužnici se navodi da je Zlata 1. oktobra, radi pribavljanja imovinske koristi i u dogovoru sa još jednom osobom, u ugostiteljskom objektu u Brčkom prišla Đ. G. (76) i pozvala ga da krene s njom kako bi mu pružila seksualne usluge.

Starac je na to pristao, te je zajedno sa Zlatom izašao iz kafane, dok je njen saučesnik išao ispred njih. Kada je Zlata uvela starca u devastiranu zgradu u ulici Islahijet, kako bi od njega oduzeli pare, tu se iznenada našao i njen saučesnik koji je od Đ.G. tražio da mu preda novac, viknuvši “Daj pare, majku ti j…m!”.

Prema navodima optužnice, Zlatin saučesnik je potom iz prednjeg džepa košulje koju je starac nosio izvadio zdravstvenu knjižicu i naočale, te su njih dvoje krenuli van.

Međutim, shvatili su da nema novca, pa su se ponovo vratili u zgradu. U optužnici se navodi da je Zlata zatim uhvatila starca sa zadnje strane leđa za ruke i držala, dok ga je njen saučesnik šakom udario u glavu.

Odnijeli 340 KM

Starac je usljed udarca pao na pod, te su mu njih dvoje prišli i zajedno ga držali. Potom je, kako stoji u optužnici, Zlatin saučesnik udario starca nekoliko puta nogom s prednje strane tijela, te mu iz zadnjeg džepa pantalona izvukao novčanik u kojem su bili lični dokumenti i 340 maraka, piše Faktor.

Prema navodima optužnice, dvojac je oteo novčanik sa dokumentima i parama, te su pobjegli prema ulici Mujdanovača, a pare podijelili. Starac je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede.

Ovom optužnicom Zlati se na teret stavlja krivično djelo razbojništvo.

IZVORATV
Prethodni postNovogodišnji prijem
Sledeći postBomba u kesi na vratima direktora Komunalnog

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime