Obogatio se na Minecraftu, pa kupio kuću od 70 miliona dolara

383

Markus “Notch” Persson definitivno nije jedan od onih dizajnera igara koji vole rizikovati. Nakon što je otkazao 0x10c uz najavu da će do kraja života praviti samo manje igre te prodao svoj studio, Mojang, Microsoftu za 2.5 milijarde dolara, odlučio je naprosto uživati u novcu kojeg mu je Minecraft donio te kupiti kuću od 70 miliona dolara na Beverly Hillsu.

Štaviše, radi se o najskupljoj kući ikada na Beverly Hillsu. Notch je ponudom navodno nadmašio onu Jay Z-a i Beyonce. Velika kuća s pogledom na Los Angeles i Pacifik ima bazen sa fontanama koje se mogu kontrolisati iPadom, prostoriju za filmske projekcije, trpezarijski stol od oniksa, osam spavaćih soba i 15 kupatila.

Minecraft, podsjećamo, još uvijek pali i žari, a još prije nego što je bio završen, svom kreatoru Perssonu je donio milione dolara. Gameplay igre se zasniva na sandbox izgradnji i kopanju za resursima te utvrđivanju izgrađenih objekata protiv čudovišta. Minecraft je, između ostalog, postao popularan i u školama, gdje djeca vježbaju međusobnu saradnju i učestvuju u različitim kreativnim projektima.

Mnogi su igru zbog retro izgleda u početku nazivali bezvezarijom – sve dok nisu vidjeli koliko se novca oko nje vrti.

(Info.ba)

Prethodni postSponzoruše izlaze iz mode
Sledeći postZavršen Lokomotiva Kup 2014 u Brčkom