Obratite pažnju na rok trajanja proizvoda koje kupujete

26

Iz Udruženja za zaštitu potrošača Brčko distrikta BiH upozorili su građane da prilikom kupovine mliječnih proizvoda obrate pažnju na rok trajanja ove grupe proizvoda.

„Naši volonteri su primjetili, naročito kod mliječnih proizvoda, da su izloženi oni koji su pred istekom roka“, rekao je za Radio Brčko Šukrija Dupčanin, predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača u Brčkom.

“Ne samo da su pred kraj roka, nego je nekima rok trajanja i istekao! Juče sam bila u jednom od najvećih tržnih centara u Brčkom u kupovini i na tri jogurta je rok trajanja istekao, nekima čak u prošlom mjesecu, a i dalje stoje na policama”, požalila nam se sugrađanka, koja nije htjela da objavimo njeno ime ili tržni centar u kojem joj se dogodila ova situacija, ali nije krila ogorčenje prema trgovcu koju je renomiran, a dozvolio je sebi ovakav propust, koji nekoga može koštati i zdravlja.

Zato, obavezno, provjeravajte rok trajanja proizvoda koje kupujete, posebno hrane. Čak i ako ne vidite dobro deklaraciju ili ispis datuma do kada se preporučuje korištenje proizvoda, zamolite nekoga od kupaca ili trgovaca za pomoć.

S obzirom da sada počinju i pripreme za sezonu grijanja, iz Udruženja za zaštitu potrošača upozoravaju građane i da drva, ugalj i ostali ogrijev, ne bi trebalo da kupuju od neregistrovanih proizvođača i (pre)prodavaca, jer u tom slučaju nemaju pravo na reklamaciju.

IZVORwww.brckodanas.com; www.radiobrcko.ba
Prethodni postU akciji kodnog naziva “KOROV” zaplijenjena droga u vrijednosti pola miliona maraka
Sledeći postOdređen pritvor za bračni par uhapšen u akciji “Korov”