Očaj ženskih časopisa

311

Priznajte da ste uživale u povremenom čitanju ženskih časopisa kao što je Cosmopolitan. Ako jeste onda vam nisu strane ni naslovnice kojima nas iz mjeseca u mjesec bombarduju njihovi urednici. To glasi otprilike ovako: “69 poza koje morate probati“, „Kako pročitati njegov govor tijela“, “Kako ga preboljeti“, “8 pokazatelja da je zaljubljen u vas“, „Kako ga napaliti“, “Oralni sex od A do Ž“…

Iz ovih naslova vrišti jasna poruka: “Vi ste očajnice, zato ste i kupile ovaj magazin, a sada ćemo vam dati upute kako da postanete još veća očajnica! “Ciljna grupa ovakvih časopisa jesu tinejdžerke, željne sočnih informacija iz svijeta odraslih-od toga kako se našminkati pa do seksualnih savjeta o kojima ne smiju pričati sa svojom majkom. Problem je u tome što prosječnu tinejdžerku ne bi trebalo pripremati za svijet vrhunskih „tigrica u krevetu“ i „profi pušačica“, nego recimo, za prijemni ispit što je svakako bolja opcija!

Savjeti koji se nude opasni su i po psihu mnogih zrelijih i nesigurnih djevojaka koje se nadaju da će u ovakvim tekstovima naći odgovor na svoje ljubavne dileme. Tako se nude brojni savjeti o tome kako zadržati frajera i izluditi ga svojim seksualnim umijećem! Npr. djevojka je u jednom časopisu pročitala da će se njen partner ludo zaljubiti u nju ukoliku mu pruži oralni seks svakoga jutra jer muškarci to najviše „cijene“! Ona se tako bacila na posao nadajući se da će je on eventualno zaprositi i svakoga jutra tokom dvije godine veze on je uživao u oralnom seksu koji mu je ona pružala bez ikakvog pogovora a on ju je ostavio kada je shvatio da mu ipak treba nešto drugo.

Ženama se stalno ukazuje na to da su one te koje moraju da dekodiraju ponašanje muškarca, uhvate ga na neki trik i istraže njegovu ličnost i život poput nekih agenata koji vrebaju plijen! Suprotno tome muški časopisi zaokupljeni su sportskim temama, automobilima i tehnološkim inovacijama, dok žene spadaju u laku zabavu te ih vidimo tek u donjem rublju ili još bolje nage uz kratke opise-i to je sve, sljedeća stranica opet sport! Najgore od svega jeste što se žene uporno trude uklopiti u tu sliku i ostati u rubrici „laka zabava“ i u stvarnom životu. Mediji nam ukazuju na to da ćemo isključivo dobrim izgledom i spretnošću u krevetu pronaći ljubav života.

(brckodanas.com)

Prethodni postČemu nas je naučio “Mali princ”
Sledeći postPreminuo predsjednik Nintenda Satoru Iwata

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime