Očistimo BiH 17. septembra

182

Svjetski dan čišćenja (World Cleanup Day) je ekološki pokret kojeg je svjetski “Let’s Do It” tim započeo 2018. godine, sa ciljem da planetu Zemlju očisti od otpada i podigne ekološku osviještenost njenih stanovnika. Do sada je ovaj pokret ujedinio aktiviste iz 180 zemalja, koji organizuju akcije čišćenja u septembru širom svijeta. 

“Ove godine Svjetski dan čišćenja obilježava se 17. septembra, a Let’s Do It tim će u našoj zemlji organizovati i koordinisati akcije čišćenja na više od 40 lokacija širom BiH. Pozivamo sve zainteresovane pojedince, neformalne grupe ili organizacije civilnog društva da nam se pridruže u organizaciji i realizaciji akcija. Let’s Do It tim će za sve gradove uz pomoć svojih partnera pripremiti neophodne alate za čišćenje, a od lokalne organizacije ili grupe se očekuje učešće u okupljanju volontera za čišćenje i koordinacija na terenu”, pozivaju iz “Let’s Do It” tima.

Ukoliko ste vi predstavnik takve organizacije ili grupe prijavite se popunjavanjem google forme na linku.

“Već je poznato da Bosna i Hercegovina ima velikih problema sa otpadom, divljim deponijama i odlaganjem smeća. Let’s Do It BiH već 12 godina radi na organizaciji akcija čišćenja širom BiH. Iza nas je uključenih skoro 200.000 volontera i uspjeli smo očistili više od 15 hiljada tona otpada. U čišćenju divljih odlagališta otpada svake godine učestvuju brojne organizacije, vaspitno-obrazovne institucije, planinari, ronioci, te mnoge institucije i prijatelji akcije”, kažu u ovom timu.

Prijave su otvorene od 6. avgusta do 11. septembra 2022. godine.

Svi prijavljeni će biti kontaktirani putem e-maila i broja telefona koji ostave u prijavi.

Svjetski dan čišćenja i u školama

Iz organizacije “Let’s Do It” BiH pozivaju i sve zainteresovane nastavnike, profesore i stručne saradnike da animiraju učenike da u sedmici od 12. do 16. septembra organizuju čišćenje školskog dvorišta, obližnjeg parka ili druge površine u blizini škole.

“Let’s Do It” tim će svim prijavljenim školama dostaviti neophodan materijal za izvođenje akcije čišćenja, što podrazumijeva vreće i rukavice, a u odnosu na prijavljeni broj učenika i nastavnika, odnosno učesnika koji će biti uključeni u ovu aktivnost, navode iz ove nevladine organizacije.

Zainteresovane obrazovne ustanove prijaviti se mogu putem linka.

Svi prijavljeni će biti kontaktirani putem e-maila i broja telefona koji ostave u prijavi.

Prijave za školske akcije su otvorene od 29. avgusta do 5. septembra 2022. godine do ponoći.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postU ponedjeljak počinje nova 2022/2023. školska godina
Sledeći postKorisnici prava na dječiji dodatak obavezni dostaviti potvrde o upisu učenika/studenata u obrazovne ustanove