Od 1. januara milionima neće raditi WhatsApp

101
brckodanas-com-whatsapp

Mnogi korisnici WhatsApp-a neće moći od 1. januara 2017. godine da koriste najpopularniju aplikaciju na svetu za slanje poruka, ako njihovi telefoni koriste zastarele operativne sisteme. To znači da će milioni ljudi biti prinuđeni da promene mobilni telefon, to jest kupe noviji model, ili da na svom uređaju apgrejduju operativni sistem.

– Iako su ti modeli bili važan deo naše istorije, oni jednostavno nisu u stanju da podrže sve opcije koje će WhatsApp omogućiti u bliskoj budućnosti – izjavio je portparol WhatsApp-a.

Kompanija je objavila da će na kraju 2016. godine aplikacija prestati da funkcioniše na nekoliko starijih modela telefona.

Ajfon
WhatsApp će do kraja meseca prestati da radi na modelu iPhone 3GS – koji je davne 2009. godine bio druga generacija telefona kompanije Epl. Što je još važnije, WhatsApp neće više funckionisati na svim telefonima koji koriste operativni sistem iOS 6. Što se tiče modela Ajfon 4, 4S i 5, njihovi vlasnici će, ako to do sada nisu učinili, morati da apgrejduju telefone na operativni sitem iOS 10.

Android
Svi telefoni ili tablet uređaji koji koriste koriste operativni sistem Android 2.1 ili 2.2 neće moći da koriste WhatsApp od prvog dana 2017. godine. Mnogi uređaji proizvedeni od maja 2010. do novembra 2011. godine koriste ovaj operativni sistem.

Windows
Operativni sistem Windows Phone 7 je u opticaju od oktobra davne 2010. godine, a sam proizvođač Majkrosoft je prestao da za njega pruža podršku 2014. godine. Zbog toga nije nikakvo iznenađenje da je i WhatsApp odlučio da izbaci Windows Phone 7 iz upotrebe.

Blekberi i Nokia
WhatsApp je još ranije objavio da posle Nove godine aplikaciju neće biti moguće koristiti na telefonima koji koriste operativne sisteme Blekberi OS, Blekberi 10, Nokia S40 i Nokia Simbian S60. Ipak, ako je verovati informaciji koja je objavljena na zvaničnom blogu WhatsApp-a, korisnici sa ovim operativnim sistemima će moći da koriste WhatsApp do 30. juna 2017. godine.

(srbijadanas.com)

Prethodni postOd 11. decembra pojačane radarske kontrole
Sledeći postVolonteri godine kod gradonačelnika

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime