Od danas ne bacajte PVC čepove – Počinje akcija“Čep za hendikep“

145

Udruženje građana „Anđeli“ iz Krepšića ovih dana aktivno radi na pokretanju humanitarne akcije „Čep za hendikep“. Ideja je da se sakupljeni čepovi od tvrde plastike (čepovi od soka,vode, kućne hemije i tvrda plastika manjih komada) najprije sakupe i prodaju a novcem od prodaje kupe ortopedska i druga pomagala namjenjena hendikepiranim licima u našoj lokalnoj zajednici. Projekat se uspješno sprovodi u zemljama okruženja a „Anđeli“ su ubjeđeni da će na pozitivne reakcije naići i u Brčko distriktu.

„Već smo našli firmu koja je pristala da odkupljuje čepove po cijeni od 0,35 feninga po kilogramu. Kutije će biti postavljene najprije u školama za šta smo već dobili saglasnost od Odjeljenja za obrazovanje a nadamo se da će i drugi privredni subjekti poput trgovačkih centara pristati na saradnju“ rekla je Zorica Pedić, začetnik ideje i sekretar Udruženja „Anđeli“.

U humanitarnu akciju, već se priključilo i brčansko udruženje „Beba više“ a Pedićeva se nada da će im pristupiti i ostale nevladine organizacije i pojedinci koji podržavaju ovakvu ideju.

„Riječ je o ekološko-humanitarnoj akciji. Ne tražimo nikakav novac. Želimo u ljudima, najprije mladima probuditi svjest o važnosti ekologije ali i o humanosti koju na ovakav način mogu iskazati“, naglasila je Pedićeva.

Anđeli iz Krepšića već su prepoznatljivi u Brčkom ali i šire po svojim brojnim humanitarnim akcijama i ubjeđeni su da će i ova akcija zaživjeti.

„Ja bih samo napomenula da već sada, ljudi u svojim domovima naprave kutije ili galone u koje će sakupljati čepove. Danas smo postavili prvu kutiju u Tehničkoj školi u Brčkom a zahvaljujući dobroj saradnji sa medijima u skorije vrijeme sugrađane ćemo obavjestiti mjestima na kojima će kutije biti postavljene“ kazala je na kraju Zorica.

Prethodni postMarket “Željo” opljačkan 12. put
Sledeći postVegetarijanac pod pratnjom specijalne policije deportovan iz Brčko distrikta

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime