Od sutra niže cijene klizanja

77

Upravni odbor JP „Komunalno Brčko“ donio je odluku da od sutra 20. februara 2016. godine, pa do kraja klizališne sezone, cijene klizanja budu snižene, te je tako sat klizanja radnim danima sada 2 KM, a vikendom 3 KM. U cijenu klizanja uračunato je i iznajmljivanje klizaljki.

Klizalište na Blatuši, koje je zvanično otvoreno 08. decembra 2015. godine, do sada je posjetilo oko 8.000 klizača, što najbolje govori o velikoj zainteresovanost građana, ali i posjetilaca iz susjednih opština, za ovaj jedinstveni vid zabave u našem gradu.

Najbrojniji među klizačima su školarci, osnovci i srednjoškolci. Neki od njih kližu na Blatuši već treću godinu za redom, pa su postali dobri klizači. Za one malo nesigurnije, tu su i animatori, koji pružaju podršku i pomoć prilikom klizanja.

Osim sugrađana, posjetioci dolaze i iz okolnih mjesta i gradova, poput Gunje, Orašja, Šamca, Žabara, Lopara pa i Bijeljine.

Ledena ploča na Blatuši površine je 30 x 15 metara. Radno vrijeme klizališta je od 09:00 – 22:00 h a zadnja prodaja ulaznica je u 21:00h. Klizanje je besplatno svakim radnim danom od 09:00 – 10:00h.

Do kraja klizališne sezone je ostalo još malo. Pozivaju se svi koji još nisu posjetili Blatušu da to učine, a one koji su redovni posjetioci da iskoriste preostalo vrijeme da se zabave i dodatno usavrše svoje klizačke vještine.

Prethodni post3D kino u samom centru grada?
Sledeći postVolvo planira zamijeniti automobilske ključeve sa smartphoneom

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime