Odbojkaši Mladosti smotali mrežu i prešli na fudbal

117

Odbojkaši OK „Mladosti“, dvostruki šampioni BiH, završili su sezonu na odbojkaškoj mreži,ali, mrežu nisu skidali, samo su je podigli,podvili a postavili golove, podijelili se u dva tabora i – fudbalica.

Kapiteni ekipa za mali fudbal, „ljuti protivnici“, Jovan Ćendić i Bojan Novokmet, oba primači u odbojkaškom terenu, čiji su napadi uvijek izazivali salve oduševljenja u publici, postavili golmane: Ćenda na golu postavio libera Azura Kurtića, a Bojan na svom golu postavio prvog tehničara Luku Šormaza. (Obojica se prije kraja prvog poluvremena zasitiše primljenih golova pa pođoše da i sami koji ukolutaju…).

Lakše bi bilo Ćendiću da je Zimonja u ekipi,majstor i u odbojci i u fudbalu ali, povrijeđen, samo navija i za jednu i za drugu momčad – sa tribina.

„Lako je Novokmetu kad mu u odbrani igra sve korpulentniji Branko Mišić,trener OK „Mladost“, – rekao bi neko iz publike ali, sve su prilike da je fudbal prošao bez publike. Šteta. Imalo se šta vidjeti sinoć u sali Gimnazije. Samo u prvih 40 minuta vidjeli smo deset golova. Fijukale su lopte i oko naših glava. Mišljah da je kaciga potrebna samo na odbojkaškim mečevima. Prevarih se. Ovi dječaci šutiraju, driblaju, zabijaju…Još da im je gazda bio u napadu ili na golu?

Na žalost,poslom spriječen predsjendik Kluba Kokanović samo će biti obaviješten o još jednom uspješnom treningu… A što šale zbijaju? Usput. Stalno su „nekome“ dovikivali kako se bliži prelazni rok pa će iz FK „Mladena Perića-Glogovca“ preći u FK „Patkovaču“… Odbojkaša traže u fudbalskom klubu, pojasniše meni naivnome. Moram priznati da su najljepše golove dali Azur Eminović,(čuj gol dao najbolji odbojkaški srednjak u državi); Bojan Novokmet, korektor – neriješena zagonetka za sve premijerligaške blokere u BiH definitivno je dao najbolji gol na utakmici,a ukupno postigao 6. Nije bilo kamera da to zabilježe. Šteta,opet.

Zabilježimo još samo da je prvoimenovana ekipa, dakle ekipa primača Novokmeta, pobijedila rezultatom 13:4… U stvari, pobijedila je ideja da se šampionski dječaci nastave družiti i u dobrom, fudbalskom raspoloženju završe odbojkašku sezonu u kojoj su osvojili dvostruku krunu:šampionat BiH i KUP BiH.

(Savo Teodorović/Radio Brčko)

Prethodni postKBS “Lokomotiva” Brčko nastupio na “Otvorenom prvenstvu RS u karateu” u Modriči
Sledeći postBakšiš od 200 dolara – Brandi, hvala ti. Iskoristi ovaj novac da posjetiš sina

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime