Odobren novac za “Zdravstveni centar” i Fond zdravstvenog osiguranja

51

Nakon duže stanke, Vlada Distrikta danas je konačno počela razrađivati dnevni red sjednice izvršne vlasti. Usvojeno je nekoliko tačaka, koje su se pretežno odnosile na angažovanje izvršilaca u vladinim odjelima. Osim navedenog, danas je usvojen i program utroška sredstava za redovan rad JZU “Zdravstveni centar” te program utroška subvencija u Fondu zdravstvenog osiguranja.

Šefica resornog odjeljenja kaže da su tačke veoma bitne i da je iste željela konkurisati na vanrednom zasjedanju Vlade. No, našle su se na redovnom zasjedanju a jedna od tačaka bila je program utroška sredstava za javnu zdravstvenu ustanovu i njen redovan rad te subvencija Fondu zdravstvenog osiguranja.

“To su doprinosi za lica koja se nalaze na Zavodu za zapošljavanje, lica koja su u stanju socijalne potrebe, lica starija od 65 godina koja nisu osigurana po drugom osnovu, odnosno sva lica za koje Vlada plaća doprinose zdravstvenog osiguranja. Usvojili smo sredstva od 01.01. do 31.03.2016 godine obzirom da je na snazi odluka o privremenom finansiranju”, kazala je Anđa Nikolić, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge.

Po donešenoj odluci odobreno je 1.625.000 KM za JZU “Zdravstveni centar” a sredstva za Fond zdravstvenog osiguranja iznose 2.000.000 KM. Ove odluke su morale biti donesene jer bi u protvim mnogim Brčacima bila prava oduzeta.

“Kako ne bi ostali bez zdravstvenog osiguranja a i kako bi JZU mogla da normalno funkcioše, da nabavi lijekove, plaća drugim ustanovama specijalizacije i ostalo”, kazala je Nikolić.

Podržana odluka i odobrana novčana sredstava odnose na period od 01.01. do 31.3.2016 godine

(BDCTV)

Prethodni postEkonomski aspekti rijaliti programa
Sledeći postSastanak sa prvim zamjenikom visokog predstavnika u BiH i supervizorom za Brčko

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime