Održan košarkaški turnir za predpionire “Košarka za prijateljstvo”

208

U organizaciji KK “Lavovi” Brčko, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH u subotu, 03. decembra 2016. godine u dvorani Tehničke škole u Brčko održan je košarkaški turnir za predpionire (dječaci rođeni 2005. god. i mlađi) pod nazivom “Košarka za prijateljstvo”. Na turniru su pored naše selekcije učestvovale i ekipe: Crvena zvezda Beograd, Sloboda Tuzla, Fenix Basket Bijeljina, Bosna Kalesija i Nova Gradiška.

Turnir je svečano proglasio otvorenim gradonačelnik Brčko distrikta BiH gospodin Siniša Milid.

Nakon utakmica u grupama u kojima su po dvije pobjede ostavarili Lavovi (protiv Nove Gradiške 38:35 i Fenix Basketa 50:21) i Crvena zvezda (protiv Bosne 60:5 i Slobode 38:12), a po jednu pobjedu Nova Gradiška (protiv Fenix Basket 43:14) i Sloboda iz Tuzle (protiv Bosne 34:23) odigrane su utakmice za plasman. U utakmici za peto mjesto sastali su se Bosna i Fenix Basket. Uspješniji su bili košarkaši Bosne rezultatom 44:10. Utakmica dvije drugoplasirane ekipe u grupama između ekipa Nova Gradiška i Sloboda Tuzla donijela nam je jednu veoma zanimljivu i do samog kraja neizvjesnu utakmicu. Pobjeda i trede mjesto na turniru pripali su gostima iz Hrvatske ekipi Nove Gradiške rezultatom 41:35.

U finalnom meču sastale su se prvoplasirane ekipe iz grupe “A” Lavovi Brčko i grupe “B” Crvena zvezda Beograd. Uspješniji su bili košarkaši Crvene zvezde rezultatom 55:24 koji su i na ovom turniru pokazali da su u ovom uzrastu jedna od najkvalitetniji ekipa u regionu.

Za najboljeg strijelca proglašen je Borna Bešlid iz ekipe Nova Gradiška sa ukupno 53 postignuta poena na 3 utakmice, dok je za najkorisnijeg igrača turnira (MVP) proglašen Lazar Gačid iz Crvene Zvezde.

Prethodni post“Nezdrava hrana” koja za vas može biti itekako dobra
Sledeći post20 najboljih savjeta koje ćete čuti u životu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime