Održan radni sastanak u vezi sa pripremom Upitnika Evropske komisije

89

Danas je u velikoj sali Omladinskog centra održan sastanak u vezi sa pripremom Upitnika Evropske komisije koji će sutra, 9. 12. 2016. godine biti dostavljen Bosni i Hercegovini. Obaveza svih nivoa vlasti je da u skladu sa svojim nadležnostima izrade odgovore na pojedinačna pitanja u skladu sa poglavljima pravne stečevine Evropske unije.

Ilija Stojanović, šef Ureda za Evropske integracije Brčko distrikta BiH, rekao je kako u narednih nekoliko mjeseci slijedi veoma zahtjevan tehnički posao kako bi se došlo do kvalitetnih odgovora.

„Pred nam je zaista jedan izazovan period u kojem se sve institucije na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, uključujući i institucije u Brčko distriktu BiH, treba da uključe u izradu odgovora na Upitnik koji će nam već sutra zvanično biti dostavljen. Danas konkretno vršimo pripreme organa uprave institucija, odnosno predstavnika institucija Distrikta koji učestvuju u ime Brčko distrikta BiH u pripremi odgovora na Upitnik i nadam se da će to biti prilika da pregledamo kakvo je stanje u Distriktu u smislu usklađivanja zakonodavstva Brčko distrikta BiH sa direktivama Evrpske unije“, izjavio je Stojanović.

On je dodao i da će se u 33 radne grupe izvršiti analiza svih pitanja u okviru nadležnosti i u skladu s tim dati odgovori na nivou Distrikta.

VIAbdcentral.net
Prethodni postBrčko bez organizovanog dočeka Nove godine
Sledeći postJAVNI KONKURS – Članovi UO JZU “ZDRAVSTVENI CENTAR BRČKO”

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime