Održan sastanak čelnika Brčkog sa Parlamentarnom bh grupom „Zeleni klub“

45

U Gradskoj vijećnici održan je sastanak između gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Eseda Kadrića i zamjenika gradonačelnika dr Ante Domića sa predstavnicima „Zelenog kluba“ poslanika Parlamenta BiH, kao i poslanicom u Skupštini Distrikta i članicom Zelenog kluba Milijanom Simić.

U ime Zelenog kluba sastanku su prisustvovali Branislav Borenović, Želimir Nešković, Jasmin Emrić i Esad Mavrić.

Tokom radnog sastanka prisutni su razgovarali o dosadašnjim i budućim aktivnostima koje će Distrikt preduzeti u svrhu uvođenja novih trendova i promjena iz tzv. „Zelene agende“, što, između ostalog, podrazumijeva korištenje obnovljivih izvora energije, te prilagođavanje klimatskim promjenama.

Ujedno, prisutni su razgovarali o neophodnim pripremama za organizovanje konferencije o temi obnovljivih izvora energije, klimatskih promjena i zaštite životne sredine, koja će se u narednom periodu održati upravo u Brčkom.

Predstavnici Zelenog kluba pohvalili su dosadašnje procese koje su vlasti u Brčkom pokrenule, rekavši da Brčko ima velike predispozicije da kao prva zajednica u BiH stekne status „Zelenog grada“.

Podsjećamo, Brčko distrikt BiH se potpisivanjem Akcionog plana „Zeleni gradovi“ pridružio mreži gradova koji nastoje da zaštite životnu sredinu i poboljšaju kvalitet života svojih građana.

„Zeleni klub“ osnovan je s ciljem jačanja javnog dijaloga u oblasti energetike, obnovljivih izvora energije, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine.

IZVORwww.brckodanas.com; www.vlada.bdcentral.net;
Prethodni postNakon sunčanog i toplog perioda, ponovo snijeg – zima se ne da
Sledeći postZdravstveni radnici u Brčko distriktu BiH danas stupaju u štrajk upozorenja