Održana još jedna ulična akcija u okviru projekta “Skenirajmo korupciju”

28

Udruženje građana “Demos” iz Brčkog relizovalo je juče još jednu uličnu akciju, koja je simbolično počela u 12:05 časova na Trgu Mladih, a koja je sastavni dio projekta pod nazivom “Skenirajmo korupciju” koji prati nabavku CT uređaja i magnetne rezonance u brčanskoj Bolnici.

Koordinator projekta Damjan Dundžić pohvalio je nedavnu nabavku i puštanje u rad CT uređaja, koji, kako kaže, zadovoljava sve potrebe brčanskog zdravstva, te je izrazio nadu da će isti trud i angažman čelni ljudi brčanskog zdravstva uložiti i kada je riječ o nabavci MRI uređaja.

„MRI, kao i sam CT aparat zaista će značiti. Vjerujem da će se smanjiti i liste čekanja, a na kraju krajeva, smanjiće se mogućnost da sredstva iz Fonda zdravstvenog osiguranja odlaze u privatne zdravstvene ustanove, jer unazad nekoliko godina, koliko su se takve dijagnostike plaćale u klinikama u okruženju, zasigurno smo izgubili nekoliko takvih aparata, kada govorimo o cijeni koju smo plaćali tim klinikama u okruženju“, ističe Dundžić.

Na brčanskoj Bolnici privode se kraju radovi na aneksu u kojem će biti smještena magnetna rezonanca, a tenderska procedura za nabavku ovog aparata uskoro će biti ponovljena.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postVrtić u naselju Ilićka počeo sa radom
Sledeći postOdržana prva likovna kolonija za male slikare ateljea Poliglota