Održana tradicionalna Ljetna policijska škola u Brčkom

114

Danas je završena osma po redu “Ljetna policijska škola – 2022”, koja se u protekla tri dana, tj. od 23. do 25. avgusta 2022. godine održavala u prostorijama Policije Brčko distrikta BiH.

Škola je organizovana u saradnji sa Kancelarijom gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM BiH), Kancelarijom OSCE-a u Brčkom i Crvenim krstom Brčko distrikta BiH.

“Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji saradnje mladih, starosne grupe od 15-35 godina, i Policije Brčko distrikta BiH, čiji je cilj upoznavanje mladih sa sektorom bezbjednosti, te shvatanje uloge i doprinosa mladih u izgradnji povoljnog bezbjednosnog ambijenta”, navode iz Policije Brčko distrikta BiH.

Teme prezentacija odnosile su se još na osnovne slobode, ulogu žena u bezbjednosnom sistemu, razumijevanje krivičnih djela počinjenih iz mržnje i govor mržnje, izazove i (ne)sigurnosti u digitalnom okruženju i vršnjačko nasilje, socijalnu inkluziju i omladinski aktivizam, misije žena u EUFOR-u, te saradnju brčanske i Policije Republike Francuske.

“O ovim temama govorili su predstavnici Međunarodne organizacije za migracije BiH (IOM), Organizacije za bezbjednost i saradnju u BiH (OSCE), predstavnice Ministarstva bezbjednosti BiH i EUFOR-a, Francuske ambasade u BiH i Policije Brčko distrikta BiH, a upriličen je i prikaz opreme Jedinice specijalne policije, te pokazna vježba gađanja, sa učešćem polaznika škole, kao i obilazak nove zgrade Policije”, ističu u Policiji.

Ljetna policijska škola okončana je svečanim činom kada su zamjenik šefa Policije Brčko distrikta BiH, Senad Jašarević i ataše za unutrašnju bezbjednost Republike Francuske Phillipe Gangloff uručili diplome i zahvalnice svim učesnicima.

IZVORwww.policijabdbih.gov.ba
Prethodni postAmila Smajić: U Lavovima sam se gradila i kao osoba i kao košarkašica
Sledeći postNataša Savić nova košarkašica Lavova