Održana ulična akcija Udruženja oboljelih od multiple skleroze

162

U okviru obilježavanja Svjetskog dana oboljenih od multiple skleroze, članovi brčanskog Udruženja oboljelih od MS danas su na Trgu mladih organizovali uličnu akciju na kojoj su zainteresovanim građanima dijelili informativno-edukativni materijal, upoznavajući ih sa aktivnostima i ciljevima udruženja, ali i o samoj bolesti i načinima borbe za što kvalitetniji život onih koji žive sa ovom bolešću.

„Prolaznicima smo dijelili letke, majice i balone, sa ciljem da obilježimo Svjetski dan oboljelih od multiple skleroze, ali i da podignemo svijesti ljudi u našoj zajednici o ovoj bolesti. Za nju lijek nije otkriven, ne mogu se sa sigurnošću odrediti ni simptomi koji je najavljuju, a život nije lak, jer s vremenom nam oduzima snagu i teško je živjeti bez pomoći. Ali, mi se trudimo i borimo i nadamo se da će medicina naći rješenje da olakša život svima koji žive sa ovom bolešću, kao i da će podrška zajednice biti veća“, kaže Slavica Jekić, predsjednica Udruženja oboljenih od multiple skleroze Brčko distrikta BiH.

Današnjom akcijom, članovi Udruženja ujedno su pozvali i sve zainteresovane sugrađane da im se pridruže na obilježavanju Svjetskog dana oboljelih od MS u ponedjeljak 30. maja sa početkom u 12:00 časova u Omladinskom centru u Brčkom.

Aktivnosti organizovane povodom ovog dana dio su projekta koji Udruženje realizuje uz podršku Vlade Brčko distrikta BiH.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postČlanovi PK “Mambo” u subotu na Evropskom prvenstvu u Bukureštu
Sledeći postRadarske kontrole za period 30.5.2022. godine do 5.6.2022. godine