Održane dvije javne rasprave o Prijedlogu Budžeta Brčko distrikta BiH za 2016. godinu

55

Prva javna rasprava o Prijedlogu Budžeta Brčko distrikta BiH za 2016. godinu održana je danas u MZ Potočari, a potom i druga u Domu kulture u Brčkom. Prijedlog Budžeta s uravnoteženim prihodima i rashodima iznosi 198,59 miliona KM.

Raspravu je otvorila članica Komisije za budžet i finansije Skupštine Brčko distrikta BiH Slobodanka Ćurčić, a direktor Trezora Brčko distrikta BiH Osman Osmanović predstavio je prijedlog lokalnog budžeta, nakon čega je 15-ak učesnika skupa zatražilo odgovore na pitanja koja se tiču problema iz oblasti socijalne politike, komunalne infrastrukture, privrednog razvoja, zapošljavanja. Svoje komentare i prijedloge na javnoj raspravi imali su priliku iznijeti predstavnici udruženja građana, mjesnih zajednica, političkih stranaka, Privredne komore i brčanskog Sindikata.

Javna rasprava o Prijedlogu Budžeta Brčko distrikta BiH za fiskalnu 2016. godinu trajat će do 29. februara, a po njenom okončanju skupštinska Komisija za budžet podnijet će članovima brčanske zakonodavne vlasti izvještaj s prijedlozima i mišljenjima s održanih skupova.

(bdcentral.net)

Prethodni postOtvaranje nove zgrade Policije 17. februara
Sledeći postVelika tragedija – objesio se mladić u Krepšiću

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime