Odsjek za civilnu zaštitu dobio nove prostorije

53

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić, zajedno sa šefom Odjeljenja za javnu bezbjednost Bogdanom Bratićem i predsjednikom Skupštine Sinišom Milićem, obišao je nove prostorije, koje će u postojećem javnom objektu u Bescarinskoj zoni, od sada koristiti pripadnici civilne zaštite u Brčkom. Na ovaj način, rješava se, kako kažu u Vladi Distrikta, dugogodišnji problem nedovoljnog prostora za pripadnike ovog Odjeljenja i pruža mogućnost širenja kapaciteta civilne zaštite.

„U prošloj godini Vlada je uložila određena sredstva da bi ovaj objekat bio stavljen u funkciju. Objekat je saniran i sada smo sve jedinice prebacili u ovaj prostor. U narednoj fazi planirana je izgradnja poligona za vježbu, koji će se koristiti za osposobljavanje naših jedinica, kao i saniranje objekta pored ovog, da bismo i tamo prebacili određene kapacitete“, izjavio je šef Bratić.

Gradonačelnik Esed Kadrić naglasio je dvojaku korist ustupanja novih prostorija Civilnoj zaštiti.

„U jednome, njima smo osigurali neophodne prostorije i time bolje uslove za rad, jer se radi o dobro opremljenom objektu izvan centralne gradske zone, što pogoduje za sve aktivnosti kojima se bavi Odjeljenje i njegove službe. Drugo, Pododjeljenje za ljudske resurse je u Trećoj osnovnoj školi organizovalo polaganje vozačkih ispita, zbog čega su fizička lica ulazila u školu za vrijeme nastave i faktički ometali učenike u odvijanju nastavnog procesa. Stavljanjem ovih prostorija na raspolaganje spomenutom Pododjeljenju, ispunili smo dugo iskazivani zahtjev učenika, roditelja i nastavnog osoblja Treće osnovne škole“, izjavio je gradonačelnik Kadrić.

IZVORwww.brckodanas.com; www.vlada.bdcentral.net;
Prethodni postPlus dioptrija ili dalekovidost – šta znači?
Sledeći postŠtrajk zdravstvenih radnika u selu Bijela – rješenje na pomolu?