Oduzeta marihuana i amfetamin speed

84

Na osnovu operativnih saznanja prikupljenih od strane građana, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, uz upotrebu službenog psa, dana 21.01.2016 godine, u vremenskom periodu od 16,00 sati do 18,00 sati, uz naredbu Osnovog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, proveli službene radnje dokazivanja prilikom čega su izvršili pretres lica sa inicijalima E.D. rođen 1988 godine, te pretres kuće, svih pripadajućih pomoćnih prostorija i objekata uz tu kuću i cjelokupnog dvorišta, koji se nalaze u mjestu Brka, Brčko distrikt BiH, a koju koristi E. D.

Prilikom pretresa pronađeno je o oduzeto 12 (dvanaest) pvc paketića u kojima se nalazila biljna materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“, te jedna plastična boca u kojoj se nalazila pvc folija sa bijelom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin Speed“. Izvršeno je preliminarno vještačenje i vaganje gdje je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi „Marihuani opojnoj drogi „ Amfetamin Speed“.

Nakon kriminalističke obrade, protiv lica E.D. policija će podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. i krivično djelo “Omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 233. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Prethodni post[ZAVRŠEN] JAVNI KONKURS za prijem zaposlenika u radni odnos NA ODREĐENO VRIJEME U JP „KOMUNALNO BRČKO“ D.O.O. BRČKO DISTRIKTA BIH
Sledeći postPronađen ljudski leš u rijeci Brki

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime