Odvoz otpada iz Brčkog u Zvornik

232

Zoran Bulatović, šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH potpisao je u Zvorniku sa Aleksandrom Vračevićem, direktorom Regionalne deponije „Crni vrh“, Ugovor o deponovanju čvrstog otpada iz Brčkog na zvorničku regionalnu deponiju.

Ugovor vrijedan tri miliona maraka potpisan je na period od četiri godine.

„Ovaj korak nam omogućava da u narednoj fazi okončamo već započeti odabir tj. nabavku vučnog vozila i dvije samokompaktirajuće prikolice za otpad, kao i izgradnju pretovarne rampe na području Distrikta. Odvoz čvrstog otpada ka Zvorniku startao bi na proljeće naredne godine“, rekao je Bulatović i dodao da se odlaganjem otpada na području Zvornika stvaraju uslovi za zatvaranje trenutne deponije u Brčkom.

„Odjeljenje će činiti maksimum i vjerujem da ćemo zajedno sa Vladom i Skupštinom Brčko distrikta BiH na već utvrđenoj lokaciji obezbjediti i otvaranje Centra za ekološko upravljanje otpadom u Distriktu, što je i krajnji cilj cijelog projekta. Završetkom ovog projekta mislim da će na najsavremeniji i najkvalitetniji način biti riješeno višedecenijsko pitanje odlaganja čvrstog otpada na ovom području“, rekao je šef Odjeljenja za komunalne poslove.

Direktor Regionalne deponije „Crni vrh“ Aleksandar Vračević rekao je da ova saradnja sa Distriktom Brčko ima veliki značaj, što ih dodatno još više obavezuje na maksimalno profesionalan odnos u pružanju usluga prema Distriktu.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postObavještenje građanima o realizaciji programa utroška sredstava za komunalne usluge
Sledeći postAmbasador Kine u BiH boravio u službenoj posjeti gradonačelniku Miliću