Okončana istraga protiv sudskog policajca

89

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv sudskog policajca Z.S. iz Brčkog zbog sumnje da je u oktobru prošle godine, van službe, u naselju Gornja Skakava pucanjem iz vatrenog oružja počinio krivično djelo izazivanja opšte opasnosti. Osim ovog djela za koje se tereti, a koje je izvršio na mjestu gdje je bio okupljen veći broj ljudi, Smajić je optužen i da je bez važeće isprave nosio oružje kategorije B.

„Njemu se stavlja na teret da je 14.10.2018. godine oko 15:00 sati na svom placu, nakon što je tu zatekao osam lica, prijetećim tonom im zatražio da napuste njegov posjed, a zatim je iz pištolja kalibra 9 mm ispalio dva metka u vazduh i u tlo u blizini navedenih lica. Sumnja se da je, nakon što su svi prisutni odmah u panici ušli u vozila i počeli se udaljavati s placa, ispalio još nekoliko metaka u pravcu oba vozila dovodeći u neposrednu opasnost njihov život“, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Optužnica je u fazi prethodnog saslušanja pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH u cjelosti potvrđena.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postSkupština podržala kreditno zaduženje za Luku, otvorena rasprava o nacrtu Zakona o radu – nastavak sjednice u petak od 13h
Sledeći postLazzarini i Nazarenus novi državni prvaci BiH u LA plesovima