Online podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivredi

43
Zgrada Vlade Brčko distrikta BiH

Vlada Brčko distrikta BiH omogućila je poljoprivrednicima koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivredi preko online portala, dodatka aplikaciji koja je u funkciji još od 1. januara 2022. godine, a od februara ove godine ima i ovaj dodatak za online podnošenje zahtjeva.

„Poljoprivrednik može podnijeti zahtjev putem mobilnog telefona ili računara. Potrebno je da ima pristup internetu, da se registruje, unese svoju mail adresu, a zatim može startati sa upisivanjem kulture koju želi da prijavi za podsticaj. Kada završi taj dio posla, klikom se zahtjev šalje Odjeljenju, a službenik po prijemu pregleda da li je sve ispravno popunjeno i istim putem vraća poruku u obliku informacije, u kojoj će poljoprivrednik dobiti uputstva za dalje korake“, izjavio je Milenko Ninković, šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Brčko distrikta BiH.

Pilikom ulaska na aplikaciju, dostupno je i video uputstvo o načinu online podnošenja zahtjeva, a ulaz na portal izgleda ovako:

Zahtjev se može podnijeti putem bilo koje digitalne platforme, kažu u resornom odjeljenju.

Lično podnošenje zahtjeva za podsticaj na šalterima Odjeljenja i dalje je moguće, ali online podnošenjem zahtjeva vlast očekuje smanjenje opterećenja administrativnih radnika i smanjenje gužvi na šalterima, kao i bolji monitoring nad realizacijom zahtjeva.

„Još jedna novina je da naše komisije na terenu ubuduće ne rade više sa papiriom i olovkom, nego sve preko naše aplikacije. To smo isto obezbijedili i u Pododjeljenju za veterinarstvo. Prednost je što ćemo podatke dobijati automatski u naš softver i postojaće puna kontrola, kao i kontrola rada službenika. Njima će zasigurno rad na terenu biti olakšan“, zaključio je Ninković.

IZVORwww.brckodanas.com; www.vlada.bdcentral.net;
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 19.2.2024. godine do 25.2.2024. godine
Sledeći postNa listama priznatih voda u BiH nalazi se 87 voda