Opljačkana benziska u Grčici, slučaj riješen za sat vremena

177

Dana 30.08.2016. godine, oko 04,40 sati, policiji se obratio građanin-radnik benzinske pumpe u ulici Nikole Tesle u Brčkom, i prijavio da su dva nepoznata lica, neposredno prije prijavljivanja, ušla u prostorije benzinske pumpe, od kojih je jedno lice imalo nož u ruci i uz prijetnju, od radnika otuđio torbicu u kojoj se nalazila manja količina novca-dnevni pazar, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su obezbijedili isto, prikupljali obavještenja i obavili uviđaj kojim je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Razbojništvo“, iz člana 283 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Nakon preduzetih kriminalističko-taktičko-tehničkih mjera i radnji, policijski službenici su, oko 05,25 sati, u naselju Ilićka uočili dva lica koja su se mogla dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Izvršeno je njihovo utvrđivanje identiteta, gdje je konstatovano da se radi o licima sa inicijalima V.S. rođen 1997. godine i Đ.P. rođen 1997. godine, oba sa područja Brčkog. Isti su pozvani u prostorije Policije gdje je nad njima izvršena kriminalistička obrada, kojom je utvrđeno de su isti najvjerovatnije i počinili navedeno krivično djelo.

Tokom jučerašnjeg dana, na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen je pretres kuće koju koristi lice V.S. gdje je pronađena određena količina novca koji najvjerovatnije potiče iz krivičnog djela, te drugi predmeti I dokazi značajni za vođenje krivičnog postupka.

Protiv lica V.S. i Đ.P., Policija Brčko distrikta BiH će podnijeti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ¨Razbojništvo¨ iz člana 283. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

Prethodni postLT ASuBiH Brčko danas organizuje svoj prvi buvljak
Sledeći postKo to tamo peva: 28 činjenica koje vjerovatno niste znali o kultnom filmu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime