Osam najvećih grešaka koje žene prave u vezi

75

Dejv Eliot, stručnjak za međuljudske odnose napravio je listu najčešćih grešaka koje rade žene u vezama.

NISTE SVJESNI SVOJE VRIJEDNOSTI

Da li uvijek naletite na nekog ko se prema vama loše ophodi, a vi ga i dalje volite? Da li se nadate da će se jednog dana promeniti? Ako spadate u ovu kategoriju, Vi ste žena koja ne ume da cijeni sebe. Ne možete očekivati od nekog muškarca da poštuje ženu koja mu dozvoljava da se prema njoj ponaša kao prema nižem biću.

OSLANJATE SE NA SVOJU MUŠKU ENERGIJU

Mnoge uspiješne žene sa ostvarenim karijerama nisu baš srećne na ljubavnom planu. Ironija je da one za svoj uspijeh možda treba da zahvale činjenici da u dubini duše sumnjaju u sebe. Ali, zbog uspiješne karijere počinju da misle da sve mogu same, i dopuštaju da u njima preovlada muška energija, dok njihova ženstvenost ostaje negdje zakopana.

POKUŠAVATE DA GA PROMIJENITE

Muškarca ništa više ne odbija kao kad žena pokušava da ga promijeni. Ženama je u krvi da se brinu o nekome i misle da najbolje znaju šta je za nekog dobro. Nikad ga nemojte grubo kritikovati, pogotovo ne pred drugima.

NE CIJENITE NJIHOVE POZITIVNE STRANE

Na suprotnoj strani od žena koje nisu svjesne svojih vrijednosti, nalaze se one žene koje smatraju da su centar svijeta i da sve treba da se vrti oko njih. Pokažite mu da cijenite njegov trud i napor kad vam pričini neko zadovoljstvo. Pohvala će ga natjerati da bude još bolji.

PREVIŠE DRAMITE

Kao što je ranije rečeno, muškarci su jednostavna bića koji se kroz život kreću uz pomoć logike i razuma. Vole da dokazuju svoju vrijednost tako što rješavaju probleme i pojednostavljuju stvari. Zbog toga ih veoma iscrpljuje kada žensko počne da komplikuje život traženjem dlake u jajetu.

NISTE IZGRADILE POVJERENJE, ILI STE GA PROKOCKALE

Kad muškarac razmišlja o budućnosti sa nekom ženom, on mora da vjeruje da ga poštujete i da ćete biti uz njega. Svaki dječak želi da postane heroj kad poraste, i dobar muškarac koji osjeća povezanost sa Vama daće sve od sebe kako bi postao Vaš heroj. Zauzvrat, on mora da bude siguran da i vi njemu želite sve najbolje, i da ga nećete izdati.

SUVIŠE STE NASRTLJIVE

Ovo je možda jedna od najvećih grešaka koje žene iznova i iznova čine. Posle jednog izlaska, jednog poljupca, jednog seksa, žena već počinje da misli da je “u vezi”. U muškarcu postoji gotovo primitivna želja za slobodom koja im je urezana u DNK. Uostalom, u ljudskoj prirodi je da ako Vas neko uhvati iznenada i previše pritegne Vi instiktivno želite da se oslobodite i pobegnete. Muška energija je takva da će se apsolutno odreći slobode, ali tek pošto se uvjeri da vi nudite nešto bolje od toga. Držite se poslovice “sve u svoje vrijeme” i ne budite nestrpljivi.

JEDNOSTAVNO – NE RAZUMIJETE MUŠKARCE

Činjenica je da su žene mnogo kompleksnije od muškaraca koji su po prirodi programirani da služe ženama – ako ih žena inspiriše. Potrudite se da ih bolje razumijete i iz njih izvucite ono najbolje, na obostrano zadovoljstvo, piše Blic.

Prethodni postDvije riječi koje spašavaju vezu
Sledeći postNajbolji SF film svih vremena