Osiguran prevoz učenika – sporno dugovanje najvjerovatnije na sudu

104

Brčanski Parlament danas je okončao, prije petnaest dana, prekinuto treće redovno zasjedanje.

Kao i prije dvije sedmice i ovaj nastavak skupštinskog zasjedanja, obilježila je rasprava, te oprečni stavovi članova skupštinske većine u vezi sa zahtjevom konzorcija Krajnović-Laser za nadoknadu štete od 300.000 maraka zbog, kako se navodi, smanjenog broja učenika koji su tokom 2016. koristili autobuski prevoz.

Jedni su tvrdili da osnova za zahtjev, te vansudsko poravnanje ima jer je broj učenika koji se prevozi smanjen, dok su drugi, takođe unutar Parlamentarne većine, bili kategorični da osnova za ovakvo nešto u ugovoru nema.

“Kako Parlament nije mogao koncenzusom većine razriješiti ovo pitanje, bez obzira na našu želju da pomognemo svojim stavom Vladi, ipak smo to morali vratiti na konačno odlučivanje članovima izvršne vlasti, čija je to i nadležnost”, rekao je predsjednik Skupštine Esed Kadrić, dodavši da je najvažnije da će prevoza učenika od 15 janura biti.

Vlada će stav Skupštine uvažiti i još jednom razmotriti spornu situaciju koju potencira konzorcij Krajnović-Laser.

“Mogu istinski da razumijem prevoznika koji je pretrpio gubitak smanjenjem broja učenika koje je prevozio, no smatram da nema zakonke osnove za provođenje vansudske nagodbe i stoga ću insistirati da ova priča doživi konačni sudski epilog”, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

IZVORRadio Brčko
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 9.1. do 15.1.2017. godine
Sledeći postOd marta godišnje karte za parkiranje jeftinije za 80%

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime