Osumnjičenom za razbojništvo na benzinskoj pumpi određen pritvor u trajanju do 30 dana

101

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 20-godišnjem Z.S.* iz D. Žabara osumnjičenom da je prije tri dana izvršio razbojništvo na benzinskoj pumpi “Nikić” u Marković Polju.

Nakon što je otkriven i lišen slobode osumnjičeni je ubrzo ispitan u Tužilaštvu, koje je bez odlaganja podnijelo prijedlog Osnovnom sudu da mu se zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela odredi pritvor u trajanju do 30 dana. Na današnjem ročištu Sud je prihvatio prijedlog Tužilaštva u cjelosti pa je osumnjičeni ostao lišen slobode po osnovu izrečene mjere pritvora. Rješenje o pritvoru može se pobijati žalbom koja ne odlaže njegovo izvršenje.

Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv Z.S. zbog sumnje da je 10. maja oko 01.05 sati, u mjestu Marković Polje uz upotrebu oružja izvršio razbojništvo na benzinskoj pumpi “Nikić”. Rezultati postupka pokazuju da je Z.S. s fantomkom na glavi i uz upotrebu pištolja uputio prijetnju po život radniku pumpe D.B tražeći predaju dnevnog pazara. Nakon što je realizirao plan da na ovaj način pribavi protivpravnu imovinsku korist osumnjičeni je s novcem u iznosu od 850 KM pobjegao s lica mjesta prema susjednom mjestu Lončari.

Po određivanju pritvora prema osumnjičenom Tužilaštvo Distrikta nastavlja istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje krivičnog djela razbojništva iz člana 283 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Za ovaj teži oblik razbojništva zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina.

Prethodni postU Brčkom budžetski prihodi od igara na sreću 500.000 KM
Sledeći postDvije godine poslije poplava

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime