Otpočela nastava u brčanskim školama

97

U svim osnovnim i srednjim školama na području Brčko distrikta BiH prema zacrtanom planu počela je nova školska 2016/2017 godina. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Boško Stojković boravili su jutros u zajedničkom posjetu srednjoj Ekonomskoj školi, a predstojnik resornog odjela sa suradnicima posjetio je nakon toga i nekoliko osnovnih odgojno-obrazovnih ustanova na području grada gdje su se sastali s učenicima, nastavnim osobljem i menadžmentom škole.

U izjavi za medije gradonačelnik dr. Anto Domić je istaknuo da su ispunjeni svi preduvjeti za uspješan početak nove školske godine. “Imali smo prigodu učenicima i nastavnicima s kojima smo se vidjeli zaželjeti uspješnu novu školsku godinu te sretno i uspješno školovanje. I dalje ćemo pratiti kroz školsku godinu ukoliko budu potrebne još neke intervencije s pozicije Vlade Brčko distrikta to ćemo kao i do sada učiniti i stvoriti sve pretpostavke da se djeca obrazuju onako kako to propisuje zakon, pedagoški standardi i normativi”, naglasio je gradonačelnik Domić.

Predstojnik Odjela za obrazovanje Boško Stojković je potvrdio da su osnovni elementi za početak nove školske godine osigurani te da se nada da će sve funkcionirati bez problema. On je posebno istaknuo da je ove godine prvi put broj učenika u osnovnim školama ispod 6000 te da u Gimnaziju nije upisano jedno kompletno odjeljenje.

Prethodni postUsvojen budžet Brčko distrikta
Sledeći postRukometaši Jedinstva osvojili bronzu na „Trofeju smederevske jeseni“

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime