Otpuštene nastavnice ostaju i bez naknade sa biroa

61

Sa suzama u očima i transparentima u rukama, poslanike Skupštine, danas, su dočekle tri nastavnice koje su prije godinu dana ostale bez posla jer se nisu doškolovale. A od ponedjeljka ostaće i bez nakande sa biroa.

“Štrajkovaću dalje glađu do smrti i hoću pred Skupštinom da umrem. Nek vidi narod da sam za pravdu umrla, jer dosta je bilo. Dosta je bilo svega. Trebalo im je moje radno mjesto i mog muža, zato su nam i dali otkaz. Nisu mi dali da doradim još četiri godine do penzije”, rekla je nastavnica biologije i hemije Jelica Šmit.

“Da ja bih vjerovatno sve učinio da te nastavnice dobiju posao. Ja sam njima obećao da ću na skupštinskoj većini da razgovaramo kako njih pet ne bi ostale bez posla”, rekao je predsjednik Skupštine Brčko distrikta Đorđa Kojić.

Kako stvari trenutno stoje, problem nastavnica i dalje će ostati u sjenci drugih problema. Skupštinskoj većini već četiri mjeseca ne polazi za rukom da usvoji ovogdišnji budžet od 198 miliona maraka. Razlog za to je, uvjeravaju, deficit od skoro 20 miliona maraka koje moraju namiriti prije usvajanja budžeta.

“Mi ne krijemo da postoji izvjestan deficit, obzirom da smo imali nepredviđene velike troškove prilikom elementarne nepogode poplava. U ovom trenutku našli nekih skoro osam miliona konvertibilnih maraka ušteda koje ćemo iskoristiti za određene preraspodjele”, rekao je zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta Esed Kadrić.

Opozicija smatra da je ovo samo dokaz rasula vlasti u distriktu. Tvrde i da se iza svega kriju lični inetersi pojedinaca u izbornoj godini.

“Očito ih ne zabrinjava puno proračun. Ono što mene zabrinjava kao zastupnika da i neke od nezavisnih institucija učestvuju s njima na taj način da se izbjegne zakonito usvajanje proračuna, a da se podijele, pred izbore, da se podijele grantovi mimo usvojenog proračuna”, rekao je poslanik HSS-a u Skupštini Brčko distrikta Ivan Krndelj.

Na snazi je odluka o privremenom finasiranju. Budžet i nastavnice sa početka priče ostaju na čekanju.

(ATV)

Prethodni postTeška saobraćajna nezgoda u naselju Brod
Sledeći postViber uveo enkripciju i “skriveno chatanje”

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime