Otvoren 15. Međunarodni sajam privrede „Brčko 2016“

206

U organizaciji Ekonomskog fakulteta u Brčkom, pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, u hali „Pirometal“ Brčko, danas je otvoren 15. Međunarodni sajam privrede na kojem učestvuje više od 200 izlagača na oko 2.000 kvadratnih metara.

Sajam je, uz presijecanje vrpce, zvanično otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH mr. sc. Siniša Milić.

„Ovogodišnji sajam je nastavak uspješne tradicije. Uprkos određenim problemima u organizaciji, uspjeli smo i ovaj sajam organizovati kao sasvim korektan sajam po svom sadržaju. Ono što je jako bitno je da smo ovaj put dobili i Ekonomski fakultet kao partnera i siguran sam da ćemo i ubuduće sarađivati na planu razvoja privrede“, izjavio je Milić.

U obraćanju prisutnima, gradonačelnik je izrazio želju da se, što se tiče privrede u Brčko distriktu BiH, ne priča samo za vrijeme Sajma, nego da privredna aktivnost traje tokom cijele godine, jer samo na taj način je moguće razvijati ovu lokalnu zajednicu.

„Opredijeljeni smo da u saradnji s privrednicima radimo na razvoju koncepta otvaranja poslovnih zona koje bi uz ono što Brčko distrikt BiH ima, a to je mogućnost kreiranja zakonskog ambijenta, privukli što veći broj domaćih i stranih investitora“, dodao je gradonačelnik Siniša Milić.

Na svečanosti povodom otvaranja sajma prisutnima se obratio predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH Nefair Pobrić, predstavnik organizatora Sajma privrede Brčko distrikta BiH Srđan Lalić te predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić.

„Mislim da su privrednici, kao i stanovništvo zadovoljni ovogodišnjim sajmom koji iz godine u godinu jača, za razliku od sajmova u drugim mjestima“, izjavio je Tihomir Antunović, zamjenik predsjednika Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić u svom obraćanju medijima izjavio je da je ovaj sajam prilika da se dosadašnja privredna dostignuća afirmišu i promovišu i komunikacijom s ostalim izlagačima stvore nove mogućnosti za izvoz, kao i za otvaranje novih radnih mjesta.

„Cijenim da bi ovaj sajam mogao imati svoju funkciju na način da ćemo i vansajamskim aktivnostima doći do kvalitetnih rješenja u oblasti privredne politike i učiniti Brčko atraktivnijim u privrednom smislu u odnosu na regiju“, istakao je Kadrić.

Predstavnik organizatora Sajma privrede Brčko distrikta BiH Srđan Lalić u svojoj izjavi za medije zahvalio se sadašnjem gradonačelniku Brčko distrikta BiH, kao i prethodnom gradonačelniku, na ukazanom povjerenju da Ekonomski fakultet po prvi put bude organizator sajma.

„Inovacije koje smo uspjeli za kratko vrijeme da organizujemo jesu web stranica i logo Sajma privrede. Ekonomski fakultet u Brčkom će se predstaviti i putem okruglog stola gdje će imati direktan susret s privrednicima Brčko distrikta BiH i okruženja. Vjerujem da će zaključci okruglog stola unaprijediti trenutno stanje u kojem se nalazi Brčko distrikt BiH i regija. Naša želja je da Brčko distrikt BiH bude prepoznatljivo mjesto po kvalitetu života, a Ekonomski fakultet u Brčkom bude servis svih njegovih aktivnosti“, dodao je dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom.

Ovogodišnji sajam održava se u hali „Pirometal“ i trajat će do subote, 26. novembra 2016. godine, a ulaz i prevoz, kao i prethodnih godina, bit će besplatni.

Prethodni postUplatom u roku od osam dana 50% manje kazne za prekršaje
Sledeći postHajrudin Rabić (48) optužen za utaju blizu dvije stotine hiljada KM na štetu lokalnog budžeta

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime