Otvoren Klub novinara Bosanska Posavina u Brčko distriktu BiH

70

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić zajedno s predstavnicima Udruženja BH novinari i Klubom novinara Bosanska Posavina prisustvovao je današnjoj svečanosti povodom otvaranja Kluba novinara čije su prostorije smještene na Trgu mladih u Brčko distriktu BiH, a služe za okupljanje i pomoć svim novinarima koji djeluju na području Posavine, kao i novinarima iz okruženja.

Novinarski klub Bosanska Posavina djelovat će kao organizaciona jedinica udruženja s ciljem promovisanja prava i interesa novinara i drugih medijskih zaposlenika, te poboljšanja položaja novinara u lokalnoj zajednici.

Gradonačelnik dr. Anto Domić izrazio je zadovoljstvo što Brčko ima dobru medijsku pokrivenost, dodajući da onda i nije čudo što ima i jedan ovakav klub koji će okupljati i pomagati novinarima. On je izrazio nadu da će Klub podstaći i druge medijske djelatnike koji nisu članovi Udruženja BH novinari da se učlane te na taj način ojačaju svoj status.

Pored gradonačelnika, pozdravne govore imali su i Borka Rudić, generalni sekretar Udruženja BH novinari, Marko Divković, predsjednik Udruženja, i Admir Kadrić, predsjednik Kluba novinara Bosanska Posavina.

Predsjednik Udruženja BH novinari Marko Divković ovom prilikom pozvao je novinare u Brčkom i cijeloj Posavini da svojim djelovanjem štite slobodu javne riječi, koja je u posljednje vrijeme sve češće ugrožena.

„Klub novinara Bosanska Posavina je, nakon Banje Luke i Mostara, treći otvoreni klub u BiH od ukupno šest koliko će ih biti do kraja godine“, precizirala je u svom obraćanju generalni sekretar Udruženja Borka Rudić.

Predsjednik Kluba Admir Kadrić je naglasio da Klub novinara treba da doprinese aktivnijem djelovanju novinara i medijskih zaposlenika s ciljem osnaživanja novinarske zajednice i jačanju kredibiliteta novinarstva. Otvaranje Kluba novinara i debatu finansijski je podržala Ambasada Kraljevine Norveške u BiH.

Prethodni postSvečano otvoren petnaesti Ljetni kamp u Brčkom
Sledeći postObustavljen gradski prevoz u Brčkom

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime