Otvorena izložba “Retroaktiv” – dostupna ljubiteljima umjetnosti naredne tri sedmice

189

Sinoć je u Art Caffe-u Jazzwa u brčanskom Zanatskom centru otvorena prva samostalna izložba Zorane Bajić pod nazivom „Retroaktiv“.

Nakon nekoliko kolektivnih izložbi, slikarka Zorana Bajić, polaznica Ateljea 6 u Brčkom, sugrađanima se predstavila i kroz svoju prvu samostalnu izložbu slika pod nazivom „Retroaktiv“. Slike je radila tehnikom ulje na platnu, a zajedničko svim izloženim radovima je motiv prirode.

„Ja godinama nisam slikala, pa sada retroaktivno pokušavam da nadoknadim sve to, zato se izložba i zove ‘Retroaktiv’“, rekla je na otvaranju izložbe autorka Zorana Bajić.

Akademska slikarka Almedina Cifrić, koja vodi Atelje 6 i Zoranina je mentorka, prilikom obraćanja na otvaranju izložbe rekla je da su koloristički pejzaži na ovim slikama puni dinamike, što inače nije svojstveno radovima na kojima dominira motiv prirode.

„Priroda je uvijek nama slikarima djelovala jako mirna, a kod Zorane je apsolutno dinamična, pokretljiva, priroda koja se mijenja isto kao i mi ljudi koji smo prolazni, ali ostavljamo svoju ljepotu, baš poput tih pejzaža“, izjavila je Almedina Cifrić.

Ona je takođe istakla da su ovakve izložbe dokaz da se slikarstvo razvija i napreduje.

Izložba je okupila brojne posjetioce, ljubitelje likovne umjetnosti i prijatelje autorke, a u Jazzwi ostaje otvorena naredne tri sedmice.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postPravosnažna presuda: 110 godina zatvora za otmicu i ubistvo Edina Zejćirovića
Sledeći postPremijer liga BiH: Poraz hrabrih Lavica u prvom polufinalnom meču play off-a BiH