Otvoreno prvenstvo BiH u odbojci na pijesku „ KSP Brčko OPEN 2015 “

84

Brčko, grad odbojke, danas ima tri premijerligaška kluba i dva drugoligaška. U protekloj sezoni Premijer lige BiH osvojene su dvije duple krune: i žene i muškarci – Kup i Prvenstvo Bosne i Hercegovine u odbojci, što potvrđuje da je Brčko zaista grad odbojke. Nekada su je zvali “savska odbojka”, danas je zovemo odbojka na pijesku – Beach Volleyball – sport koji je danas toliko popularan u svijetu da se Olimpijske igre završavaju finalnom utakmicom odbojke na pijesku.

Iz štaba organizatora Otvorenog prvenstva BiH u bič voleju saznajemo: došao je red da, nakon duže pauze, ponovo na brčanskom Ficibajru vidimo turnir odbojke na pijesku, ove godine u okviru manifestacije Brčansko ljeto – Savski cvijet „KSP Brčko OPEN 2015 “.

Dominacija brčanskih parova na terenima širom BiH u proteklih par godina stoji, da li će uspjeti da potvrde to i pred svojom publikom – vidjećemo. Neće biti lako: pored parova iz BiH očekuje se dolazak parova iz susjednih zemalja koji će se boriti za nagradni fond. Pored odbojkaških akrobacija očekuje nas dobra zabava i druženje tokom cijelog turnira.

Ulaz na turnir je slobodan.
brckodanas.com - KSP Brčko OPEN 2015

Prethodni postPripreme odbojkaša na Ficibajeru za Mediteranske igre u Peskari
Sledeći postCassadaga – grad u kome su stanovnici isključivo vidovnjaci i vračare

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime