Pet lica lišeno slobode na graničnim prelazima prema potragama

151
Bilten Granične policije BiH

Službenici Jedinice granične policije BiH Orašje, 13. juna 2022. godine, prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Orašje lišili su slobode M.G. (1984.). Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Ovaj državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, navodi se u saopštenju Granične policije BiH. .

Prethodno, 11. juna 2022., službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz naše zemlje na prelazu Orašje lišili slobode Z.S. (1987.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Na ulasku u BiH, takođe na prelazu Orašje, 10. juna 2022. lišen je slobode A.M. (1963.) jer ga potražuje Osnovni sud u Šamcu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“. Ovaj državljanin BiH i Republike Hrvatske predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 12. juna 2022. lišili su slobode E.O. (1978.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Modriči radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Billunda. Predat je službenicima Policijske stanice Doboj.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 10. juna 2022., lišili su slobode DŽ.S. (1966.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradina. Utvrđeno je da ovog državljanina Republike Austrije potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „protivpravno zauzimanje zemljišta“. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka, saopšteno je iz Granične policije BiH.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postPredstavnici WABA lige u posjeti KK “Lavovi” i Brčkom
Sledeći postZdravstveni radnici i zaposlenici u domovima za stare obavezni da i dalje nose maske