Petak je rezervisan za “Trojku iz bloka”

21

Karneval sporta, humanosti i zabave ponovo stiže u Brčko.

Ovogodišnja tradicionalna “Trojka iz bloka”, takmičenje u brzom šutiranju trojki, Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” održaće se u petak, 22. jula, od 19:00 časova na Trgu mladih.

“I ove godine Brčko će imati priliku da pokaže humanost kroz sport i zabavu. “Trojka iz bloka” dolazi u naš grad uz veliku podršku ponosnih sponzora, donatora i tehničkih sponzora – dobrih ljudi koji se trude i brinu o svojim ugroženim komšijama. Projekat je pokrenut prije tačno 10 godina, 2012. godine, a različite akcije koje smo organizovali podržali su Košarkaški savez Srbije, kao i mnoge javnih ličnosti poput Dejana Bodiroge, Novice Veličkovića, Saše Starovića, Danila Ikodinovića, Boška Ćirkovića Škabe, rep grupe THC la Familija, Nemanje Blažića Trikija, Dejana Savića i mnogih drugih”, poručuju iz organizacije akcije.

Iz arhiva

Zahvaljujući dosad održanim „Trojkama iz bloka“ u Brčkom, kupljen je traktor za devetočlanu porodicu Božić, uređena kuća za porodicu Novak – samohranu majku Dajanu i njenih petoro djece, te pomognuta porodica Gavrić u Pukišu. Gavrići su čekali šesto dijete, a jedino što je trebalo uraditi jeste bebu dočekati onako kako to dolikuje – u uređenom domu, sa kupatilom i po prvi put vodom u kući.

Sve ovo postigli su humani građani Brčkog posjetom ovoj manifestaciji, druženjem, šutiranjem trojki i simboličnim donacijama.

“Trojka iz bloka” je do sada održana u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Kanadi i SAD. U Brčko dolazi peti put i sada je već tradicija koju mnogi željno očekuju svakog ljeta.

“Pravila su jednostavna – dolaskom na turnir, prijavom za takmičenje, donacijom, sponzorstvom ili tehničkim sponzorstvom, pomažete prikupljanje neophodnih sredstava za pomoć socijalno ugroženim višedjetnim porodicama. Prijava za takmičenje u brzom šutiranju trojki je simbolična donacija u iznosu od 5 KM, a prijavljuje se na licu mjesta, pred sam početak turnira. Svojim prijavama direktno pomažete ugrožene porodice, jer svi prihodi idu direktno u humanitarne svrhe”, ističu organizatori.

Sam turnir nema mnogo pravila i zaista je samo bitno učestvovati. Za koga se ove godine prikuplja pomoć, biće naknadno saopšteno.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postVrijeme je za uklanjanje ambrozije
Sledeći postEkstremno vreo vikend pred nama – čuvajte se sunčanice i toplotnog udara