Pionirski potez u BiH – 65 zaposlenih agencije Aquarius od danas radi četiri dana u sedmici

62
Foto: Aquarius

Četiri radna dana u sedmici postala su stvarnost za sve zaposlene u Aquarius-u, jednoj od najvećih marketinših agencija u Bosni i Hercegovini.

Produženi vikend, manje stresa, više odmora, bolje raspoloženje zaposlenih, a jednaka plata i produktivnost, bili su vodič za donošenje odluke o četvorednevnom radnom vremenu.

Direktorica Aquarius-a, Brankica Janković kaže da je ova odluka jedna od mnogih koje su uveli da bi zaposlenima, koji predstavljaju srž kompanije, omogućili još bolje uslove.

Foto: Aquarius

“Svi mi koji radimo u Aquarius-u ćemo od sada imati više vremena za porodicu, prijatelje, privatne obaveze. Često zaboravljamo na te stvari zbog posla, čekajući odmor koji to ne može uvijek da nadoknadi. Zato smo pokušali da omogućimo našim zaposlenima da dobiju još jedan dan sedmično za sebe”, kaže Brankica Janković.
Ona kaže da je ovo odluka koja nije donesena preko noći i da je rezultat odnosa izgrađenih na povjerenju između menadžmenta i zaposlenih.

“Mi smo se vodili logikom da će svaki zaposleni, na osnovu povjerenja i slobode koju dajemo, rasporediti svoje obaveze tako da se jedan radni dan manje u sedmici neće odraziti na njihovu produktivnost, koja ne treba da podrazumjeva sjedenje u kancelariji od 8 do 16 h, već dobro obavljen posao i zadovoljnog klijenta”, ističe direktorica ove agencije, dodajući da od ove odluke očekuje samo benefite u vidu motivisanijih i odmornijih zaposlenika, a samim tim i bolje organizovanog posla i usluga koje pružaju.

Foto: Aquarius

Važno je naglasiti da Aquarius, kao agencija i dalje radi svih pet dana u sedmici, jer je 65 zaposlenih, koliko ih je obuhvaćeno ovom odlukom, podijelilo slobodne dane tako da jedan dio ne radi petkom, a drugi ponedjeljkom. Na taj naćin je omogućeno da se poslovanje kompanije odvija nesmetano i da je u svakom trenutku neko na usluzi klijentu.

Iz ove agencije se nadaju da će, kao pionir ovakvog poslovanja u BiH, biti pokretač promjena na bolje, kako u kreativnoj industriji, tako i u ostalim kompanijama.

IZVORwww.brckodanas.com; www.aquarius.ba;
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 31.7.2023. godine do 6.8.2023. godine
Sledeći postPolicija Brčko distrikta BiH obilježila dan borbe protiv trgovine ljudima