Po drugi put i u Brčkom Evropska noć istraživača

95

Omladinska organizacija „Mali princ“ i „Poliglota Institut“ iz Brčkog i ove godine biće domaćini i organizatori Evropske noći istraživača u Brčkom. Cilj ove manifestacije je promocija nauke i istraživačkog rada među djecom i mladima, te podsticanje mladih da se bave naukom i tehnologijom.

Ove godine Evropska noć istraživača održaće se u petak, 27.09.2019. godine, a okupiće predavače, istraživače, profesore i studente iz cijele BiH i regiona, a program će obuhvatati prezentacije naučnih i istraživačkih radova, kvizove, takmičenje učenika srednjih škola, radionice, stručna predavanja, naučne eksperimente, te uopšte promociju nauke kod djece i mladih.

„Realizacijom ovog projekta želimo da stvorimo platformu za nove ideje, realizaciju naučnih projekata, istraživanja i da približimo prvenstveno djeci i mladima nauku, kroz inovativan i zabavan način, te smo zbog toga odlučili najveći dio programa posvetiti naučnim radovima učenika osnovnih i srednjih škola. Zato će i ovogodišnja manifestacija biti realizovana pod sloganom “Let’s STEAM! Stvarajmo nove prilike”, kažu organizatori.

U toku su završne pripreme za ovogodišnju manifestaciju, koja će Brčko po drugi put uvrstiti u veliku evropsku porodicu gradova koji žele bolje za mlade kroz nauku i tehnologiju.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postDva lica optužena za krađu poklopaca slivnika u vrijednosti od cca 5000,00 KM
Sledeći postObilježeno 19 godina Policije Brčko distrikta BiH