Počela besplatna akcija odvoza krupnog otpada

188

Iz JP “Komunalno Brčko” je saopšteno da je danas počela besplatna akcija odvoza krupnog otpada, aktivnost koju je komunalno preduzeće, u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, u obavezi da provodi dva puta godišnje.

„Vozilo za prikupljanje i transport otpada svakodnevno će obilaziti lokacije predviđene za odlaganje otpada po danima i planu po mjesnim zajednicama. Odvoz krupnog otpada vršimo i po pozivu građana, ukoliko je riječ o većim količinama, kao i po pozivu inspekcijskih organa, ukoliko je krupni otpad odložen van za to predviđenih mjesta. Isto tako, prilikom redovnog odvoza komunalnog otpada, po dojavama naših radnika sa terena, takođe se vrši odvoz ove vrste otpada,“ navode iz RJ „Čistoća“, koja operativno realizuje ove akciju.

Pod kabastim otpadom podrazumijevaju se dijelovi starog pokućstva, namještaja, sanitarija i sl. Iz JP “Komunalno Brčko” pozivaju sugrađane da izvrše proljećno čišćenje i iskoriste akciju da se besplatno riješe ove vrste otpada, s obzirom da se odvoz krupnog otpada inače naplaćuje. Za više informacija, zainteresovani mogu da pozovu besplatni info broj 0800 505 07.

Na linku možete pronaći plan prikupljanja krupnog otpada.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postSrednjoškolci zagovaraju obavezno zapošljavanje stručnjaka iz oblasti ekologije
Sledeći postPremijer liga BiH: Poraz Lavica od Orlova