Počela sa radom Škola rukometa “Perihel”

591

Prošlog vikenda voditelji novoosnovane Škole rukometa pod nazivom “Perihel” iz Brčkog Dražen Stojanović i Goran Šarenac organizovali su prvi trening za zainteresovane dječake i djevojčice uzrasta 2006. godište i mlađe.

“Interesovanje na Stadionu malih sportova “Blatuša” za prvi trening je bilo odlično, a broj polaznika povećao se i na narednom treningu. Sada, na početku, odlučili smo da organizujemo nekoliko treninga za djecu na kojima ćemo se upoznati, provjeriti kakvo je njihovo interesovanje, pokazati im šta mi želimo da radimo i kako smo zamislili ovu školu i za sada smo zadovoljni odzivom,” kaže Goran Šarenac.

S obzirom da sigurno ima još zainteresovanih mališana za ovaj sport, novi pokazni treninzi održavaju se sutra i prekosutra, odnosno u subotu i nedjelju 18. i 19. maja 2019. godine na Stadionu malih sportova „Blatuša” od 12:00 časova. Za sada su u ovaj projekat krenuli samostalno i vlastitim sredstvima, a prvi mjesec je za polaznike škole besplatan.

“Planovi su veliki, ali rano je da otkrivamo detalje. Ovo će biti škola u kojoj će djeca da vježbaju, uče  osnove i tehnike rukometa, da se pravilno razvijaju fizički, ali i da se druže, uče o poštovanju, brizi za druga, odnosno želimo da pripremamo mlade naraštaje za buduće dobre sportiste i ljude i da im prenesemo znanja i iskustva koja smo mi stekli tokom svojih profesionalnih karijera”, kaže Dražen Stojanović.

Goran Šarenac donedavno se profesionalno bavio rukometom. Igrao je u klubovima u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji i Makedoniji, bio je član reprezentacije Bosne i Hercegovine, te trener u gradskim rukometnim klubovima “Jedinstvo” i “Lokomotiva”. Dražen Stojanović i dalje se profesionalno bavi rukometom. Igrao je za bh, hrvatske i srpske klubove igrajući na poziciji golmana, a trenirao je mlađe kategorije RK “Spačva” Vinkovci.

Treninzi koje organizuju prilagođeni su mlađem uzrastu i baziraju se na savremenim metodama fiskulture i sporta.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postUčenici Ekonomske škole Brčko osvojili drugo mjesto na Međunarodnom sajmu turizma
Sledeći postRadarske kontrole u periodu od 20.05.2019. do 26.05.2019. godine