Počele radionice projekta „Zeleno preduzetništvo za razvoj ženskog preduzetništva u Brčkom”

68

U Brčkom su danas započele radionice u vezi sa projektom „Zeleno preduzetništvo za razvoj ženskog preduzetništva u Brčko distriktu BiH“ koje imaju za cilj da unaprijede preduzetnička znanja i iniciranje samostalnih poslovnih djelatnosti kod žena, budućih preduzetnica. Implementator projekta je „Inicijativa za kvalitet i održivi razvoj” (IKOR) u saradnji s UG „DEMOS” iz Brčkog.

Radionicu je podržalo i Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH.

„S obzirom da živimo u društvu u kojem su žene vrlo često zapostavljene, ovaj projekat će im omogućiti da uđu u preduzetničke vode, nauče tajne tog posla i na takav način same doprinesu da njihov položaj u društvu bude onakav kakav treba da bude. Brčko će kroz svoje programe, a koje mi inače provodimo i kroz samozapošljavanje, osigurati finansijska sredstva da bi one mogle započeti svoj rad,” izjavio je Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

Radionici je prisustvovala i šefica Pododjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Amra Abadžić, kao i projekt koordinator IKOR-a Dragan Ostić, koji je istakao da od danas počinje druga faza projekta koja je fokusirana na seriju radionica.

„Projekat je podijeljen u tri faze. Prva faza obuhvatila je izradu priručnika, druga faza fokusirana je na seriju radionica, dok se treća faza odnosi na mentorsku i savjetodavnu podršku. Radionice u Brčkom će se održavati 22.9. i 23.9. i naredne sedmice 29.9. i 30.9.2020. godine. Nakon toga se nastavlja mentorska i savjetodavna podrška za učesnice koje prođu obuku”, rekao je Ostić.

Projekat finansira švedska agencija SIDA, putem Ambasade Švedske u BiH, a sve u okviru projekta „Evropski Akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za MSP u BiH – SBA u BiH“, koji implementira razvojna agencija „EDA” Banja Luka u saradnji s Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postU oktobru besplatna akcija odvoza krupnog otpada
Sledeći postOtežan saobraćaj u Dejtonskoj ulici u narednih 30 dana